Gob Squad & CAMPO: Before Your Very Eyes

sobota, 27. avgust ob 20.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Iz oči v oči s seboj

Najbrž se ne spomnite tistega trenutka, ko ste bili še otrok in ste se prvič zagledali v ogledalu. V svetlečem odsevu ste videli nekoga, za katerega ste kmalu ugotovili, da ste to vi, bitje, ki mu boste od tistega trenutka naprej celo svoje življenje dejali jaz. Ali bi, če bi lahko stopili skozi ogledalo, na drugi strani srečali samega sebe? Redko mine dan, ko se ne vidite v ogledalu, tam je vaš jaz, ki se z leti spreminja pred vašimi očmi.

Torej: “Gospe in gospodje, Gob Squad ponosno predstavljajo šov v živo, v katerem nastopajo resnični otroci. To je redka in čudovita priložnost. Pred vami se bo kot v hitrem snemanju odvilo sedem življenj. Pred vašimi lastnimi očmi.”

Prvič po 17 letih se Gob Squad ne bodo pojavili na odru, nadomestili jih bodo otroci. Gledalci jih bodo kot insekte v praznem kozarcu marmelade opazovali na drugi, varni strani ogledala. Otroci pa bodo zrli vanje, v svojo prihodnost, v same sebe, ko bodo odrasli in se bodo nostalgično ozirali za lastno preteklostjo.

Gob Squad je skupina britanskih in nemških umetnikov. Svojih predstav in instalacij ne predstavljajo le v gledališčih in galerijah, ampak tudi v pisarnah, trgovinah, železniških postajah in v hotelskih sobah. Uporabljajo jezik filma, televizije in pop glasbe. Raziskujejo kompleksnosti in absurdnosti sedanjega časa. Med svetlečimi fasadami in temnimi vogali sodobne kulture iščejo lepoto, pomen in humanost.

Koncept, dizajn in režija: Gob Squad (Johanna Freiburg, Sean Patten, Berit Stumpf, Sarah Thom, Bastian Trost, Simon Will)
Soustvarjalci: Martha Balthazar, Maurice Belpaire, Spencer Bogaert, Zoë Breda, Faustijn De Ruyck, Ramses De Ruyck, Fons Dhossche, Tasja Doom, Gust Hamerlinck, Robbe Langeraert, Zoë Luca, Jeanne Vandekerckhove, Aiko Vanparys, Ineke Verhaegen
Performerji v Ljubljani: Spencer Bogaert, Faustijn De Ruyck, Gust Hamerlinck, Zoë Luca, Jeanne Vandekerckhove, Aiko Vanparys, Ineke Verhaegen
Glas: Rigley Riley
Vaditelj igre: Pascale Petralia
Oblikovanje zvoka: Sebastian Bark, Jeff McGrory, Gob Squad
Kostumi: An Breughelmans, Gob Squad
Tehnična ekipa: Korneel Coessens, Bart Huybrechts
Izdelava scenografije: Atento
Kamera: Philippe Digneffe, Pol Heyvaert, Gob Squad
Postprodukcija videa: Miles Chalcraft, Korneel Coessens, Sarah Michelle Harrison, Anna Zett, Gob Squad
Asistentki produkcije: Stephanie Dewachter, Hilde Tuinstra
Skrb za otroke: Merel Van Den Steen
Organizacija gostovanj: Leen De Broe, Mat Hand
Umetniška koordinacija: Nele De Sloover
Producenta: Wim Clapdorp, Christina Runge
Administracija: Carl Gydé, Eva Hartmann
Produkcija: CAMPO & Gob Squad
Koprodukcija: Hebbel am Ufer, Berlin; FFT Düsseldorf; Noorderzon/Grand Theatre Groningen; NEXT Festival, Eurometropole Lille-Kortrijk-Tournai + Valenciennes and Künstlerhaus Mousonturm, Frankfurt; La Bâtie – Festival de Genève (CH)
Gob Squad podpira: Regierenden Bürgermeister von Berlin – Senatskanzlei Kulturelle Angelegenheiten

Trajanje: 70 minut
Predstava je v nizozemščini in angleščini s slovenskimi podnapisi.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.

Datum

27. 08. 2011
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija