FESTIVAL MENT Ljubljana

MENT Ljubljana je tridnevni klubski festival svežih bendov iz vse Evrope in širše, v okviru katerega več kot 70 izvajalcev nastopi na 14 prizoriščih po Ljubljani. Mednarodna konferenca MENT se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost. MENT Ljubljana je leta 2017 prejel nagradi European Festival Awards za najboljši manjši in najboljši klubski festival v Evropi. V okviru šestega festivala v Staro elektrarno prihajajo češka zavetnica zasanjanih nočnih ptic Never Sol, nadrealistični in futuristični norveški avant pop ustvarjalec Sturle Dagsland, mednarodni lo-fi indie soul kvintet People Club in pa madžarski elektro folk biser Ethnofil.

Vstopnice: www.ment.si/sl/tickets/

Foto: festival MENT

MENT v elektrarni 2020 – 6. in 7. februar
6. februar 2020
20:45 – 21:25: ALL STRINGS DETACHED (SI)
21:45 – 22:25: NEVER SOL (CZ)

All Strings Detached (Slovenija)
“Duet, ki s svojo strunarsko držo in z odločnimi koraki stopa po zvočjih melanholije in mrakobe, odete v puhasto nežnost in senzibilnost. Poslušanje nujno, igranje njuno!”
MATIJA DROBNE, Radio Študent

Never Sol (Češka)
“Plapolajoča nežna tkanina, ki jo razsvetljuje najsvetlejša luna. Vsi menjamo svojo kožo, vsi ostajamo isti. Never Sol v plasti glasov in sintetiziranih zvokov vdihuje tovrstne resnice, medtem ko njeni drobni prsti vlečejo za štrenaste vitice, ki štrlijo iz naših pulzirajoči mišičastih motorjev.”
Geoff Shelton, TOM TOM MAGAZINE

Datum

06. 02. 2020
Expired!

Čas

20:45

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija