DEBATNA KAFANA

Letos že drugič – torej že tradicionalno – pod taborskimi kostanji odpiramo debatno kafano. Ob rekreativne športnike, otroško igrišče, iskalce senčnega zavetja in bralce pod kostanji naseljujemo debato ob kavi – skuhali jo bomo močno in obilno.
Letošnja tema je vzdrževanje oziroma skrb v povezavi z umetnostjo in kulturo. V dobi, ko štejejo samo inovacije, izboljšave in napredek, bomo razmišljali o potencialu tega, kar je že dobro, kar že obstaja, a je zanemarjeno, nevzdrževano, prezrto … Kako zlahka zavržemo delujoče sisteme in ureditve v želji po boljšem ter novem? Ali ni lažje graditi na obstoječem ali je treba stvari vedno izumljati na novo?
Skratka – ekonomija in umetnost (in celoten svet), oboje je fokusirano na inovacije in na motnje, ki zmotijo ustaljen red in spodbudijo novega … ampak današnji svet se tako hitro obrača, da je izziv drugje, ne kako inovirati in ustvarjati motnje, ampak kako svet sploh držati v tirih, kako stvari vzdrževati, tako da ne propadejo. Kako ustvarjati sisteme, ki so vzdržni (na mikro- in na makroravni, torej od oskrbe do sistema in idej). Bi nas znanje, kako vzdrževati in negovati, lahko ubranilo pred nenehnimi krizami, prelomi in zlomi – bi nas lahko strategije, ki se bolj kot na izumljanje novega osredotočajo na negovanje obstoječega, opolnomočile, da postanemo imuni za doktrine šoka, ali leži v tem nevarnost strahu pred spremembami in večnim statusom quo ali počasnim propadanjem?

Moderatorka: Alenka Pirman
Govorci prvega dne: Mateja Ratej, Đelo Hadžiselimović
Govorci drugega dne: Natalija Majsova, Muanis Sinanović
Koncept in produkcija: Alma R. Selimović
S pomočjo: Evropska unija – Program Ustvarjalna Evropa, Kultura, ACT – Art, Climate, Transition

Informacije: info@buker.si, 051 269 906.

Vstopnica za posamezen festivalski dogodek stane simbolični 1 €.
Za vse, ki imate možnost donirati več, bodo škatle za prostovoljne prispevke na vseh lokacijah. Vstopnico boste lahko plačali tudi z letošnjimi boni (BON21). Pripravili smo posebne vstopnice za 10 €, 20 €, 30 €, 40 € in 50 €. V tem primeru vas prosimo, da s seboj prinesete fotokopijo osebnega dokumenta (obe strani) in izpolnjen obrazec POTRDITEV UNOVČITVE BONA – BON21.

V skladu z veljavnimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so v veljavi pogoji PCT.

Datum

24. 08. 2021
Expired!

Čas

17:00 - 18:30

Vstopnina

1.00€

Lokacija

ŠD Tabor
Ljubljana
Kategorija