Andrew Schneider: YOUARENOWHERE

Sobota, 29. avgust, ob 22.00
Nedelja, 30. avgust, ob 20.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Newyorški umetnik Andrew Schneider ustvarja na presečišču uprizoritvene umetnosti in tehnologije, njegova avtorska dela so s področja gledališča, videa in instalacij. Sedem let je bil tudi član kolektiva Wooster Group.

YOUARENOWHERE je tehnično minuciozno in performersko fenomenalno izpeljana predstava, kjer performer in vsa podporna gledališka tehnika ukrivljata čas in skozi predstavo iluzij, hitrih menjav, lynchevskih atmosfer, fightclubovskih gibalnih akcij ter navalov citatov gledalca spustita skozi vrtiljak stanj. Referenčno polje je razpeto od filozofije (seveda tudi Žižka) do hollywoodskih filmov. Vseskozi se poigrava z našim razumevanjem tako predstave kot življenja samega. Mogoče pa Andrew Schneider na odru koketira z vlogo Schrödingerjeve mačke – ponuja nam miselni eksperiment in vprašanja o smrti ali življenju postanejo le provokacije, da bi razumeli, da tako kot svet kvantne mehanike ne deluje po naših zdravorazumskih zakonitostih, obstajajo še drugi svetovi, ki so prav tako izvzeti iz območja vsakdanje logike. Recimo umetnost.

Zasnova: Andrew Schneider
Z: Alessandra Calabi, Peter Musante, Christine Shallenberg in Karl Franklin Allen, Bobby McElver
Producentka: Sandra Garner/Lingua Franca Arts

YOUARENOWHERE was commissioned by Mass Live Arts and Performance Space 122 with support from the Jerome Foundation, an award from the National Endowment for the Arts – Art Works, and was made possible in part by New York State Council on the Arts with the support of Governor Andrew Cuomo and the New York State Legislature.

Foto: Maria Baranova

60 minut

Predstava je v angleščini s slovenskimi nadnapisi.

Datum

29. 08. 2015
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija