Alessandro Carboni: Kotna razdalja nebesnega telesa

Kotna razdalja nebesnega telesa je razmislek o postopku kartiranja, ki je videti kot pomanjšana podoba zemeljske površine in dogodkov, ki se odvijajo na njej. Da bi prikazal zapletenost sveta, Alessandro Carboni na zemljevidih uporabljene grafične znake nadomesti s telesom. Na odru na tla postavi geometrijsko strukturo, ob njej pa si nasproti po diagonali stojita dve simetrični telesi, oblečeni v kostum, navdahnjen z različnimi karnevalskimi motivi. Gibom teh likov sledi zvočna kulisa, ki se razvije v odmev neuresničljive ambicije po nadzoru sveta.

Alessandro Carboni je umetnik, ki je na področju upodabljajočih umetnosti dejaven kot koreograf in izvajalec. Po večletnem nabiranju izkušenj na področju vizualnih umetnosti, kreativnih medijev in uprizoritvene umetnosti je razvil interdisciplinarno prakso, osredotočeno na produkcijo projektov uprizoritev in instalacij, pri katerih sodelujejo strokovnjaki iz različnih panog. Alessandro svoja dela mednarodno predstavlja v muzejih, umetniških galerijah, na festivalih sodobnega plesa in gledaliških festivalih ter v nekonvencionalnih prostorih. Kot predan učitelj je o svojih ugotovitvah predaval na številnih uglednih akademskih in neakademskih ustanovah. Njegove projekte podpira neodvisna produkcijska hiša Formati Sensibili, ki pripravlja projekte umetniškega raziskovanja in praks.

VEČ INFORMACIJ

VSTOPNICE
Festivalska vstopnica: 25 EUR

Festivalsko vstopnico lahko kupite na blagajni Centra kulture Španski borci v delovnem času blagajne in na spletni strani www.mojekarte.si. S festivalsko vstopnico lahko na dan dogodka na blagajni prizorišča prevzamete vstopnico za posamezen dogodek.

Vstopnica za posamezen dogodek: 5 EUR

Vstopnico lahko kupite na dan dogodka na blagajni prizorišča v delovnem času blagajne.

Koncept, koreografija in vizualna zasnova: Alessandro Carboni
Izvedba: Ana Luisa Gomes and Loredana Tarnovschi
Kostumi: DEM
Glasba: Danilo Casti
Produkcija: Formati Sensibili 2018
S prispevkom TIR Danza / Podpora: Città delle 100 Scale Festival, ATER-Circuito Regionale Multidisciplinare, Santarcangelo Dei Teatri, H(abita)T- Rete di Spazi per la Danza, Sementerie Artistiche, l’Arboreto-Teatro Dimora Mondaino

Datum

25. 06. 2021
Expired!

Čas

17:30 - 18:10

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija