2. POGLAVJE: Sanjati krajino

Prvo leto procesa Mnogovrstne pokrajine umetnice Tery Žeželj raziskuje štiri metodologije za prakticiranje drugačnega odnosa s krajinami, v katerih živimo. Osrednja metodologija drugega poglavja je imaginacija, ki nas zanima predvsem kot prostor stičišč – prostor mnogih svetov in pomemben prostor za vadenje medvrstnih odnosov in sinhroniziranja z različnimi ritmi življenja. Kako lahko sobivamo in vzdržujemo odnose z neznanim, nevidnim, potencialnim ali nematerialnim? Kako gostiti prostor, kjer lahko soobstajajo različne perspektive?

V različnih tradicijah in znanjih imata poletni solsticij in kresna noč (23. junij) magične moči in ena od znanih staroverskih modrosti je, da na kresno noč praprotno seme omogoči razumevanje jezikov drugih živih bitij, s katerimi si delimo svet.

Tako smo drugo poglavje otvorili na poletni solsticij, 21. junija 2022 ob 17.00 z dvodnevno delavnico z Malo Kline, koreografinjo, performerko, pisateljico in strokovnjakinjo za individualno in kolektivno sanjanje. V dveh dvournih srečanjih smo izkusili in spoznali delo z imaginacijo, ki odpira drugačne načine vedenja in uči „brati znake in simbole sanjskega jezika, preko katerega spregovori svet“ (Kline). Izkusili smo telo kot skupnost, pokrajino, ki vznika med različnimi agenti in je neločljivo povezana s širšo pokrajino, ter s pomočjo imaginacije vadili opazovanje in sanjanje te pokrajine od znotraj.

Delavnica je potekala prek Zooma v torek, 21. junija in v sredo, 22. junija med 17.00 in 19.00.

Delavnica je bila brezplačna in je potekala v slovenščini. Ker je število mest omejeno, so bile obvezne predhodne prijave na info@bunker.si.

Prijavljenim smo 21. junija poslali Zoom povezavo na delavnico.

Kontakt za prijavo in več informacij: info@bunker.si

Delavnica Imaginacija je potekala v okviru dveletnega projekta Mnogovrstne pokrajine umetnice Tery Žeželj.

Delavnico vodi Mala Kline.
Produkcija: Bunker, Ljubljana
Izvršna producentka: Maja Vižin
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – Program Ustvarjalna Evropa, ACT – Art, Climate, Transition