GOLI ODER 2021

Od srede, 10. novembra, do nedelje, 14. novembra, se bo odvijal 15. Goli oder, mednarodni festival improvizacijskega gledališča. V petih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali devet predstav, ki jih bodo ustvarjali vrhunski performerji iz devetih držav: Avstrije, Irske, Grčije, Poljske, Italije, Portugalske, Hrvaške, Kanade in Slovenije. Festival poteka kot bienalni, zgoditi bi se moral v letu 2020, a je zaradi epidemije odpadel. Letos pa se nam tako obeta jubilejna 15. edicija festivala. V program festivala se umeščajo žanrsko raznolike predstave, ki segajo od improvizacijskega gledališča, gledališkega performansa, klovnovskega performansa do gibalnih predstav, predstavilo pa se bo kar 42 umetnikov in umetnic.

Organizatorja festivala Goli oder sta Kolektiv Narobov, Zavod Federacija, Ljubljana in Družina umetnosti Narobov, soproducenti so Zavod Bunker, Kulturno umetniško društvo Kiks, Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO ter Kulturno umetniško društvo Sokoli Tabor. Soorganizatorja festivala sta KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Layerjeva hiša Kranj.
Festival umetniško vodi Maja Dekleva Lapajne. Podroben program festivala je objavljen na spletni strani www.goli-oder.org

PREDSTAVE v Stari elektrarni:

sreda, 10. novembra, ob 19:00
Andreja Rauch Podrzavnik: Posebna izdaja

sreda, 10. novembra, ob 21:00
Luka Piletič, Sara Šoukal: Midva med nama: Improviser’s Cut


četrtek, 11. novembra, ob 19:00
Glasovi

četrtek, 11. novembra, ob 21:00
Billy Kissa, Elvira Lingris: Čevlji na izbiro


petek, 12. novembra, ob 19:00
Za crknt: Komadi iz bekstejdža

petek, 12. novembra, ob 21:00
Kasia Chmara, Órla Mc Govern: Napev


nedelja, 14. novembra, ob 17:00
Improvokacije S2E4