Goli oder: Za crknt: Komadi iz bekstejđa

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Klovn je improvizacija.
Klovn ustvarja v zaodrju,
klovnovska predstava je vaja.
Klovn ni resna umetnost.

Klovni Za crknt bodo tokrat branili okope neresne umetnosti, svojih osebnosti in alter identitet v danih situacijah, ki bodo določene v trenutku samem.

Kako se znajde Politik kot panda v živalskem vrtu, Jolanda pri psihoterapevtu, producent Klausy na avdiciji za mjuzikl in Lingaling pri promociji kajenja marihuane. To je samo nekaj zabavnih predlogov, s katerimi bodo morda nastopajoči špekulirali v živo.

Gledalci_ke boste spremljali_e proces nastanka klovnovske točke, ko vsem znane klovnovske osebnosti zaživijo v kontekstu, ki jim ni pisan na kožo. Dobrodošli v impro klovnovski predstavi. Dobrodošli v klovnovskem zaodrju.

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so kasneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. S svojim naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.

Vstopnice: 6 eur ena predstava / 10 eur dve predstavi večera.

Zamisel in igra: ekipa Za crknt
Eva Š. Maurer, Gergely Dozsa, Jošt Jesenovec, Petra Markovič, Simeon Huzun, Andrej Zupanc, Tina Janežič, Tomaž Lapajne Dekleva
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

Datum

12. 11. 2021
Expired!

Čas

19:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija