ZBOR ZA PUBLIKO #3​

V sezoni 2014/2015 je na ljubljanskih prizoriščih (Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Cankarjev dom, Španski borci, Mini teater, Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana in Kino Šiška) nastalo več kot 80 projektov neodvisnih producentov uprizoritvenih umetnosti, ki jih je ustvarilo veliko število ustvarjalcev. Letos smo se odločili, da na Zbor povabimo prav vse, ki so v tej sezoni ustvarjali na ljubljanski neodvisni sceni uprizoritvenih umetnosti. In to z enim preprostim razlogom – da si povemo, katere od projektov smo si ogledali in zakaj. Kaj nas je v tej sezoni navdušilo in kaj razočaralo. Kaj smo pričakovali in kaj smo dočakali. Kaj bi si v naslednjih sezonah še želeli gledati in česa smo se že dokončno naveličali.

Na Zboru se bomo pogovarjali o tem, kaj vse je bilo narejeno in zakaj. Besedo bomo imeli vsi tisti, ki smo bili gledalci. Zbor bodo moderirali: Bojan Jablanovec, Janez Janša, Teja Reba in Tamara Bračič Vidmar.

Zbor za publiko povezuje ustvarjalce in publiko ljubljanske neodvisne scene z namenom, da oblikujemo prostor reflektirane diskusije in dialoga o tem, kar gledamo na neodvisni sceni. Vzpostaviti želimo odprt pretok gledalskih izkušenj, sprožiti povezave med raznorodnimi scenskimi praksami in profilirati našo uprizoritveno prakso.

Zbor za publiko je pogovor, druženje in čisto resen žur. Mi bomo poskrbeli za prigrizke, pijačo in muziko, vas pa vabimo, da se nam pridružite in vabilo posredujete tudi ostalim zainteresiranim.

Se vidimo!

Ekipa Bunkerja, Maske, Vie Negative in Društva za sodobni ples Slovenije