KOSTUMSKA DRAMA: MESTNA PATRULJA MARIBOR

Flo Kasearu in Andra Aaloe sta estonski umetnici iz Talina, obe delujeta na različnih umetniških področjih in z različnimi mediji. V Mariboru sta se odločili izpostaviti problematiko varnosti, ki postaja ena izmed žgočih tem sodobnosti. Živimo namreč v svetu, ki je videti vedno bolj nevaren. In v svetu, kjer se varnost iz rok državnih in mestnih ravni vedno bolj seli v zasebni sektor. Je svet res vedno bolj nevaren? Smo z zasebnimi varnostniki vedno bolj varni?

Kostumska drama je participatorna skupinska aktivnost, kjer se bomo udeleženci spremenili v »varnostne organe«. Andra in Flo vabita »Zagotovite si svojo prihodnost tako, da se pridružite varnostnemu sektorju. Bodite eden izmed nas, bodite člen v Globalni mreži kontrole. Pomagajte nam ustvariti novo geografijo moči. Naučite se svet videti z drugimi očmi. Zgradimo skupaj kulturo varnosti.«

Kostumska drama je interaktivni vodeni ogled po različnih atrakcijah mesta med tem, ko bomo vsi skupaj opravljali rutinsko delo varnostnih delavcev. Usposabljanje za varnostne delavce bo izvedel Marko Bulc. Oblecite se vremenu primerno!

V kolikor je mogoče imejte obute udobne in temne čevlje ter vremenu primerno kratko jakno, ki jo boste imeli oblečeno pod jakno, ki jo dobite ob pričetku predstave. Polovica predstave bo potekala zunaj.

AVTORICA ANDRA AALOE

Flo Kasearu in Andra Aaloe sta estonski umetnici iz Talina, iz Estonije. Obe delujeta na različnih umetniških področjih in z različnimi mediji. V Mariboru sta se odločili izpostaviti problematiko varnosti, ki postaja ena izmed žgočih tem sodobnosti. Živimo namreč v svetu, ki je videti vedno bolj nevaren. In v svetu, kjer se varnost iz rok državnih in mestnih ravni vedno bolj seli v zasebni sektor. Je svet res vedno bolj nevaren? Smo z zasebnimi varnostniki vedno bolj varni?

Kostumska drama: Mestna patrulja Maribor je participatorna skupinska aktivnost, kjer se udeleženci spremenimo v »varnostne organe«. Andra in Flo vabita »Zagotovite si svojo prihodnost tako, da se pridružite varnostnemu sektorju. Bodite eden izmed nas, bodite člen v Globalni mreži kontrole. Pomagajte nam ustvariti novo geografijo moči. Naučite se svet videti z drugimi očmi. Zgradimo skupaj kulturo varnosti.«

Kostumska drama: Mestna patrulja Maribor je interaktivni vodeni ogled po različnih atrakcijah mesta med tem, ko vsi skupaj opravljamo rutinsko delo varnostnih delavcev. Usposabljanje za varnostne delavce je v Mariboru izvajal Marko Bulc.

kolofon

  • Koncept in realizacija: Andra Aaloe, Flo Kasearu
  • Nastopa: Marko Bulc
  • Producentki: Tajša Perović, Alma R. Selimović
  • Produkcija: Bunker, Ljubljana in the frame of Urban Heat project
  • Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo, Evropska komisija – Program Creative Europe – Culture, Urban Heat

Foto: Janez Klenovšek

Premiera:
30. november 2017, ob 15.00, Salon uporabnih umetnosti, Maribor, v okviru Festivala DRUGAJANJE, Maribor, Slovenija