Večerje z umetniki

za zaključene skupine gostov konference

Opijske ladje
Večerja s poskušanjem čajev ter pripovedovanjem zgodb in prigrizki iz različnih čajnih kultur z Nejo Tomšič, vizualno umetnico, ki pri svojem interdisciplinarnem delu kombinira raziskovanje z risanjem, videom, poezijo in performansom. Njeni gostje bodo lahko pokukali v Opijske ladje – vizualni esej in čajni obred, kjer se zgodbe o trgovcih z opijem in njihovih imperijih prepletajo s slikami, okusi in zvoki priprave čaja in spodbujajo razmislek o globokih vplivih trgovine s čajem in opijem na današnje čase.

Eklektičen in nerazumljiv okus Ljubljane
Muanis Sinanović, pesnik, kritik in esejist, bo pripravil večerjo, ki je zaznamovala leta njegovega življenja v Ljubljani. Večerja, ki združuje značilnosti Ljubljane: na videz majhna in preprosta, a vseeno eklektična in nerazumljiva.

Večerja koreografij
Lea Kukovičič, gledališka ustvarjalka in režiserka snovalnega gledališča, verjame, da nas razmere v svetu silijo v razmislek o srečevanjih ter k temu, da cenimo prisotnost Drugega. Skupni obed služi kot dramaturgija za srečanje, večerja pa prevzame vlogo koreografa. Ni toliko pomembna hrana kot to, da smo nekje in z nekom.

Okus po nekogaršnjih interesih
Metod Zupan, performer, kritik in podiplomski študent sociologije kulture in umetnostne zgodovine, bo ugriznil v svoje trenutne interese. Njegovi gostje bodo poskusili različne dobrote, od emancipatorne narave marginalnih žanrov do koktajlov umetnosti in humanistike. Pogostil jih bo tudi s svežimi idejami, začinjenimi z lastnimi izkušnjami in navdihi ter izkušnjami in navdihi gostov. Tudi hrana bo na mizi.

Loterija z morskimi sadeži
Name:, vizualni umetnik, ki se pri svojem delu ukvarja z vprašanjem (zlo)rabe javnega prostora in okolja s poudarkom na trenutnih družbenih spremembah, se bo vračal z ribolovnih počitnic. Če bodo te uspešne, bo večerja poslastica za ljubitelje morskih sadežev, sicer pa bo na voljo več za vegetarijance. Njegov ulov lahko preverite na Instagramu @name.studios.

Počemučka
Počemučka v ruščini pomeni otroka, ki stalno sprašuje »zakaj«, je pa tudi skupina mladih slovenskih umetnikom, ki se v skladu s svojim imenom stalno sprašujejo, zakaj in kako, zlasti na področju gledališkega ustvarjanja. Obožujejo tudi pogovore ob jedači in pijači. V enem izmed njihovih stanovanj bo miza, nekaj pladnjev, kozarci ter veliko stvari za na njih in v njih.

Datum

24. 09. 2021
Expired!

Čas

20:00

Lokacija

Ljubljana
Kategorija