Valentina Medda: ZDRAVILNE INTERVENCIJE ZA DOMAČE RANE

performativna intervencija
(Italija)

Stara elektrarna je bila sezidana leta 1898. Šest desetletij je v Ljubljani zagotavljala elektriko, potem bila nekaj let zapuščena, nekaj let so jo uporabljali kot skladišče, zadnjih 19 let pa je dom sodobne uprizoritvene umetnosti. Lani so se zaradi zamenjave generatorja začela obsežna gradbeno-rušilna dela ob stavbi, ki so ogrodje Stare elektrarne dobesedno pretresla, česar se spomnijo mnoge_i umetnice_ki 25. Mladih levov, ki so v dopoldanskem času vadile_i v dvorani.
Valentina Medda v Zdravilnih intervencijah za domače rane kot gesto skrbi uporablja akupunkturo. Simbolne rane domačih sten elektrarne, travme prostora, ki okvirja mnogo lepega in presežnega, včasih pa tudi kaj grenkega in napornega, bo obrobila z akupunkturnimi iglicami ter tako zgradila most med organskim in neorganskim, uporabnicami_ki in prostorom, preteklostjo, ki se izrisuje v sledeh uporabe, in sedanjostjo.
Vse rane Stare elektrarne niso vidne, a vsi vemo, da ima akupunktura (oziroma skrb) skoraj neskončne potenciale zdravljenja, in verjamemo, da bo z intervencijo Valentine Medda lahko dajala dom umetnosti nadaljnjih 125 let.

30 minut

Avtorica: Valentina Medda
Lokalna producentka: Špela Kopitar

Foto: Claudia Borogia

Datum

19. 08. 2023
Expired!

Čas

19:30 - 20:00

Vstopnina

1 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija