Upravljanje možnega

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Na poziv mreže RESHAPE k zamišljanju pravičnejših modelov upravljanja se je odzval »avtonomni odbor« (Martin Schick, Helga Baert in Sam Trotman ter še mnogi drugi glasovi) ter oblikoval kolektivni predlog ukrepov, podprt z novo paradigmo. V okviru te ideje je tudi predlog ustvarjanja novih narativov, skupnih ciljev, oblik sodelovanja namesto tekmovanja na podlagi širokega spektra razumevanj, življenjskih izkušenj in pogledov. Ta paradigmatski premik je mogoče zasledovati in ga uresničevati s pomočjo anti metode »Upravljanje možnega«.

Eno izmed s tem povezanih delovnih orodij je tudi komplet kart za tarot, ki je bil zasnovan v sodelovanju z umetniki iz celotne evropsko mediteranske regije. Njegov namen je omogočiti igriv in intuitiven vpogled v koncept pravičnega upravljanja ter spremljati institucije in kulturne delavce v kolektivnih procesih.

Na delavnici bosta Martin Schick oz. Helga Baert predstavila kontekst in spremljala skupinsko branje, ki bo spodbudilo prelivanje nezavednih realnosti v našo umetnost, in bi lahko pripomoglo k temu, da se nehamo zafrkavati in se vržemo na delo.

Datum

23. 09. 2021
Expired!

Čas

11:00

Lokacija

Dijaški dom Tabor
Ljubljana
Kategorija