TRIGGER: Lea kukovičič: FORSALE, Artist talk

V okviru programa TRIGGER showcase 2022. Gostovanje v Gledališču GLEJ, Gregorčičeva 3, Ljubljana.

Gledališče je nekoristno, saj ne proizvaja neoliberalne želje po zapravljanju. V artist talku umetnica Lea Kukovičič podrobno analizira projekt FORSALE, konceptualno umetniško dela, ki presega gledališče in se igra z ekonomijo.

FORSALE je dražbena hiša uprizoritvenih umetnosti, ki je bila ustanovljena leta 2021 kot prva dražbena hiša na svetu, ki prodaja gledališke predstave. Zgodovinska prva dražba je potekala v Sloveniji na festivalu sodobnih uprizoritvenih umetnosti Mladi levi, dražena predstava je bila Ich kann nicht anders slovenskega kolektiva Beton Ltd. Povprečna prodaja na dražbi je presegla 65 %, kar je več kot so povprečne prodaje na dražbah svetovno znanih dražbenih hiš Sothesby’s in Christie’s. FORSALE je dražbena hiša, obenem pa tudi intrigantno konceptualno umetniško delo s provokativno vsebino, ki ga je ustvarila umetnica in gledališka ustvarjalka Lea Kukovičič. Skupaj z obsežno skupino sodelavcev je stopila naravnost v brezno najbolj zaupanja vredne, priljubljene in razvpite fikcije: denarja (in zakona).
Artist talk FORSALE razkriva plasti mehanizmov onkraj denarja (in zakona) ter izrisuje kolesja gledališča, kamor je potrebno stopiti skupaj, četudi v osrčje teme. Pri FORSALE namreč ne gre za skrb ali gledališče. Pri FORSALE gre za ekonomijo.

Rezervacije in informacije: rezervacije@glej.si.

ARTIST TALK BO V ANGLEŠKEM JEZIKU.

Avtorice: Lea Kukovičič, Sodja Zupanc Lotker, Cristina Maldonado, Alma R. Selimović
Izvedba: Lea Kukovičič
Oblikovanje luči in tehnični direktor: Andrej Petrovčič
Odnosi z javnostmi: Tamara Bračič Vidmar
Produkcija: Bunker, Ljubljana
Sofinanciranje: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

V Stari elektrarni sledimo smernicam NIJZ za preprečevanje razširjanja okužb s koronavirusom. Za obisk kulturnih prireditev je obvezna uporaba kirurških mask in razkuževanje rok ob vstopu v dvorano.

Datum

31. 03. 2022
Expired!

Čas

16:00 - 16:45

Lokacija

Gledališče Glej
Kategorija