Tehnoburleska TATOVI PODOB

Zadnji dve desetletji je burleska spet vse bolj priljubljena, kar odmeva tudi že v pop kulturi. A burleska se je v stoletju, odkar je doživela prvi razcvet, iz zabave pretežno za moške spremenila in ponotranjila feministično pozicijo, kjer ima razgaljanje emancipatorno vlogo. Če bi tehnoburlesko Tatovi podob označili za feministično, bi to zvenelo preblago in preveč politično korektno. Če bi rekli, da je angažirana, bi bilo to popolnoma omledno. Če bi jo označili za drzno, bi bilo to preveč polikano. Tehnoburleska Tatovi podob je korak naprej od burleskno zbadljivega karikiranja in celo stoletje naprej od zapeljivega plesa in petja. Ustvarjalci pravijo, da je tehnoburleska nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog.

Ustvarjalci, izvajalci: Feminalz: Crucial Pink, Mad Jakale, Mathilde Buns, Tristan Bargeld, Frau Strapatz, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Cica-San
Kostumografija: Urška Recer
Maska: Tina Prpar (Tinka Pobalinka)
Glasba: Nova deViator
Video: WNDV
Besedila: Saša Rakef, Frau Strapatz, Feminalz
Oblikovanje: Saša Kerkoš
Izvršna producenta: Dare Pejić, Saša Rakef
Produkcija: Emanat
V sodelovanju z: Klub Gromka, Maska
Zahvala: Zavod Projekt Atol
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana
Predstava bo izvedena v sodelovanju s 1. sezono sodobnih uprizoritvenih umetnostih Nagib na oder v koprodukciji Narodnega doma Maribor.

70 min
Cena vstopnice: 6 EUR/5 EUR (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi)/0 EUR (dijaki II. gimnazije Maribor, brezposelni)
Rezervacije: vstopnice@nd-mb.si
Nakup: informacijska pisarna Narodnega doma

Po prvi predstavi sledi pogovor.

Datum

04. 12. 2014
Expired!

Čas

18:00

Lokacija

Klub Narodnega doma
Maribor
Kategorija