Tehnoburleska TATOVI PODOB

Sreda, 27. avgust, ob 21.00
AKC Metelkova mesto – Klub Gromka

Zadnji dve desetletji je burleska spet vse bolj priljubljena, kar ima odmev tudi že v pop kulturi. A burleska se je v stoletju, odkar je doživela prvi razcvet, iz zabave pretežno za moške spremenila in ponotranjila feministično pozicijo, kjer ima razgaljanje emancipatorno vlogo. Vendar če bi tehnoburlesko Tatovi podob označili za feministično, bi to zvenelo preblago in preveč politično korektno. Če bi rekli, da je angažirana, bi bilo to popolnoma omledno. Če bi jo označili za drzno, bi bilo to preveč polikano. Tehnoburleska Tatovi podob je korak naprej od burleskno zbadljivega karikiranja in celo stoletje naprej od zapeljivega plesa in petja. Ustvarjalci pravijo, da je tehnoburleska nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog.

Šopek ustvarjalcev in izvajalcev je delno fluiden, jedro pa sestavljajo nekateri izmed najboljših performerjev, plesalcev in glasbenikov slovenske uprizoritvene scene. Vabljeni v Gromko, kjer bomo v vzdušju brez klime vztrajali do konca.

Ustvarjalci, izvajalci: Feminalz: Crucial Pink, Mad Jakale, Mathilde Buns, Tristan Bargeld, Frau Strapatz, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Cica-San
Posebna gostja: Liberty Brokeheart
Kostumografija: Urška Recer
Maska: Tina Prpar (Tinka Pobalinka)
Glasba: Nova deViator
Video: WNDV
Besedila: Saša Rakef, Frau Strapatz, Feminalz
Oblikovanje: Saša Kerkoš
Izvršni producent: Dare Pejić, Saša Rakef
Produkcija: Emanat
V sodelovanju z: Klub Gromka, Maska
Zahvala: Zavod Projekt Atol
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

Foto: Nada Žgank

70 minut

Datum

27. 08. 2014
Expired!

Lokacija

Klub Gromka
Kategorija