SNJEŽANA PREMUŠ: SIMPOZIJ DIALOG – Obratovalnica 1: SEME

Simpozij Dialog je projekt, ki nastaja v okviru Fizičnih manifestacij avtorice Snježane Premuš. Projekt idejno nadaljuje format laboratorijev Refleksija v akciji. Refleksija na akcijo v širšo platformo izmenjav znanja in izkušenj. Laboratoriji so nastali leta 2012 v okviru projekta Fizične manifestacije z namenom ustvariti prostor, kjer se ljudje (umetniki, strokovnjaki, publika) lahko srečujejo, prakticirajo in premišljujejo različne aspekte pomena telesnosti v naši družbi. Zgrajeni so na kritičnem odnosu do strukture dogodkov, kot so konference, seminarji, klasični simpoziji, ki so izvajani v sedečem položaju in s statičnim telesom in pogledom. Praktične delavnice, ateljeji ali laboratoriji na drugi strani predvsem izmenjujejo izkušnje, doživljaje. Predstavljeni formati v okviru simpozija Dialog raziskujejo vmesne prostore, kjer se ostre ločnice brišejo in se lahko vzpostavi povsem drugačno okolje razprave.

Program:

21. – 25. oktober

Jutranja somatska vadba in delavnica (live streaming)
Jutranje vadbe temeljijo na somatski praksi (Body mind centering) in prepletajo principe, ki jih umetnice raziskujejo v svojih predstavah s splošnim osveščanjem telesa, prisotnosti, odnosov, prostora in časa.
21. – 23. oktober, 9h – 10h: Snježana Premuš
24. oktober, 10h – 11h: Zrinka Simičić Mihanović
25. oktober, 10h – 11h: Jobbágy Bernadett

Prijava na info@federacija.si

***

Obratovalnice (live streaming)
Obratovalnica je prostor za srečanje in uglaševanje v simultanih mikro prostorih, ki jih uokvirja zvočno – svetlobna instalacija. V streaming obliki bomo izvedli delavnico v obliki zvočno uglaševalnih dogovorih, kjer se udeleženci poglobijo v kontemplacijo skozi ponujene elemente Obratovalnice (beseda, zvok, misel, tišina, pozornost)

21. in 22. oktober, 13.30 – 14.15
Obratovalnica 1: Seme
Obratovalnica “Seme” se ukvarja s prehajanjem med horizontalnim in vertikalnim položajem v specifičnem zvočno/svetlobnem prostoru.

21. in 22. oktober, 18.00h – 18.45h
Obratovalnica 2: Vsak zdaj je čas, prostor
Obratovanica ” Vsak zdaj je čas, prostor” se ukvarja z horizontalnimi in vertikalnimi prvinami v telesu, družbeno političnem in poetičnem prostoru.

Prijava na info@federacija.si

***

Večerna predavanja >>> PRESTAVLJENO!
21. oktober ob 20.00 >>> PRESTAVLJENO!
Predavanje 1: Jasmina Založnik & Pia Brezavšček
Dialog kot možnost, ki odpira v družbi sicer zapostavljene (re)senzibilizacije, egalitarnosti, ki zahteva in kliče po (so)odgovornosti, odpiranju drugemu, poslušanju, akciji in reakciji za vse udeležene, razpira potencialnosti naših sebstev.

22. oktober ob 20.00 >>> PRESTAVLJENO!
Predavanje 2: Bor Pungerčič & Dragana Alfirević
Dialog kot pogovor med dvema prijateljema, v obliki lateralne izmenjave vtisov, mnenj in informacij. Eden ima pozicijo publike v projektu Vsak zdaj je čas, prostor in druga pozicijo performerke v projektu.

Predavanje 3: Zrinka Simičić Mihanović & Jobbágy Bernadett &
Snježana Premuš & Anja Bornšek >>> PRESTAVLJENO!
Dialog med 4 ustvarjalkami in raziskovalkami somatike skozi ples. 4 dogovori, ki lahko ustvarijo 4 prostore ali več. Vse štiri ustvarjalke izhajajo iz skupne prakse (BMC), ki jo skozi svoje delo preizprašujejo, delijo, razkrivajo skupaj z ljudmi, v horizontalni prostorih soudeležbe. Kakšni so ti prostori in kako jih skupaj lahko so-ustvarjamo bomo razprli skozi Dialog skupaj s publiko.

Prijave in informacije: info@federacija.si

Koncept in umetniško vodenje Simpozija: Snježana Premuš
Izvajalci obratovalnic: Dejan Srhoj, Dragana Alfirević, Anja Bornšek, Tina Valentan, Snježana Premuš, Ivan Mijačević, Boštjan Perovšek, Špela Škulj
Predavatelji: Zrinka Simičić Mihanović, Bernardette Jobbágy, Anja Bornšek, Snježana Premuš, Rok Pungerčič, Dragana Alfirević, Jasmina Založnik, Pia Brezavšček
Zvočna slika: Boštjan Perovšek
Svetlobno oblikovanje: Špela Škulj
Video: Maša Nonković
Fotografija: Marcandrea
Koordinacija in produkcija: Jasmina Založnik, Katarina Mali, Snježana Premuš
Producent: Zavod Federacija Ljubljana
Koproducent: Nomad Dance Academy Slovenija
Projekt so podprli: Ministrstvo za Kulturo RS, Mestna Občina Ljubljana, LLB program Kreativna Evropa, Creative Crossroads 2019/20 in Performance Situation Room 2020
Partnerji projekta: Bunker Ljubljana, Workshop foundation Budimpešta, Madžarski kulturni inštitut, Arts Center for new Initiatives Lokomotiva Skopje, Multimedialna koliba Zagreb

 

Datum

22. 10. 2020
Expired!

Čas

13:30

Vstopnina

Rezervacije mest: info@federacija.si

Lokacija

Stara mestna elektrarna