Snježana Premuš: Dialog#2: Za-mišljen

Delo je drugo v ciklu projektov »Dialogi«, ki jih je Snježana Premuš pričela razvijati v letu 2022. Avtorica je v letih med 2012 – 22 sodelovala s številnimi umetniki kot so: Sanja Nešković Peršin, Teja Reba, Boštjan Perovšek, Dragana Alfirević, Tina Valentan, Anja Bornšek, Rok Vevar, Pia Brezavšček itn. Kot sodelavci so jo navdihnili, zato z njimi vstopa v intimen in poglobljen raziskovalen odnos/dialog. Skozi vsak “dialog” razpira določeno temo in jo oblikuje v različne formate (predstave, instalacije, publikacije, razstave).

V sodelovanju s plesno ustvarjalko Tino Valentan v Dialogu #2, razpira idejo spomina in pomembnosti dojemanja trenutka in njegove minljivosti v kontektsu umetniške uprizoritve, kjer se predloženi elementi lahko vedno znova oblikujejo v trenutku nastajanja: kako nekaj, kar se je že zgodilo, kar je že vpisano v telo, v gube, v arhiv tkiv, postane materija, ki jo lahko “za-mislimo/re-imagine”, ponovno do-mislimo in ustvarjalno preobrazimo v nove odnose, podobe, ki pripadajo odrskemu trenutku. Vzporedno raziskuje načine organiziranja sekvenc skozi repertoar podob trenutnega intuitivnega prostora akcija – odziv, kjer se odvijajo (kratkoročni) spominski odzivi.

Plesna predstava generira material (gib-odnos-dialog), ki bo služil za nadaljnji razvoj predstave v letu 2024. S tem se ideja, da se izhodiščni material lahko vedno znova iz-nadgrajuje in za – mišlja, razmakne skozi daljše časovne obdobje. Že sinonimi besede »za-mišljen ali re-imagined« nam širijo razumevanje, tega kar smo že storili: ponovno premisliti – vzeti v obzir – preveriti – ponovno obiskati – redefinirati – videti v drugačni luči oziroma na svež način itd.

Umetniška vodja in koreo-režija: Snježana Premuš
Soustvarjalki in izvajalki: Snježana Premuš in Tina Valentan
Glasba: beepblip
Svetlobno oblikovanje: Fabio Bozzetta
Kostumografija: Ajda Tomazin
Fotografija: Marcandrea
Video dokumentacija: Inan Sven Du Swami
Stiki z javnostjo: Urška Comino

Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana
Korpodukcija: Bunker, Ljubljana
Partner: JSKD RS
Rezidenca: Kreativni center Krušče
Projekt je podprlo: Ministrstvo za Kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

Datum

22. 09. 2023
Expired!

Čas

20:00 - 21:00

Vstopnina

10€ / 5€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKETS

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija