Siniša Labrović: OMARA

Siniša Labrović je umetnik vizualnih umetnosti, body arta ter performansov v javnem prostoru, v katerih kritično in humorno nagovarja nevralgične točke družbe. Na Mlade leve prihaja s performativno instalacijo, v kateri bo omara postala njegov začasni dom.
Prispodoba omare kot objekta, ki je v intimnem prostoru naših življenj, razpira številne premisleke – vsakdo ima v omari skritega kakšnega okostnjaka, morda je to naša seksualna orientacija ali pa verska, politična, etična prepričanja; v »življenje v omari« nas lahko potisnejo tudi revščina, bolezen, občutek, da smo v družbi nezaželeni, bodisi zaradi barve kože, izvora ali osebnostnih lastnosti … Labrovića pa je k akciji spodbudila tudi pandemija koronavirusa, ko smo eden drugemu že s samo navzočnostjo postali imanentna grožnja, kjer sta popolna odsotnost fizičnih stikov in zaprtost v svoje male »omare« idealna distopija življenja.
Omara, v katero se bo Siniša Labrović vselil prvi dan festivala, bo stala v Miklošičevem parku pred sodiščem, kjer so našli dom tudi brezdomci – ljudje, ki živijo svoja nevidna življenja zunaj družbenega radarja, v »omarah« naše družbe. Skrito življenje Siniše Labrovića bomo lahko spremljali po spletnem prenosu 24 ur na dan, do konca festivala, ko bo končno – prišel iz omare.

Povezava na živi prenos iz omare bo objavljena na Bunkerjevi spletni strani. www.bunker.si

Avtor: Siniša Labrović
Izvršna producentka: Barbara Zonta
Scenografija: Igra I2R
S podporo: Evropska unija – Program Ustvarjalna Evropa, Kultura, Create to Connect -> Create to Impact

Informacije: info@bunker.si, 00386 51 269 906.

Datum

29. 08. 2021
Expired!

Čas

All Day

Lokacija

Miklošičev park
Kategorija