SIMPOZIJ DIALOG: UMETNOST IN KONTINUITETA – Umetnost in kontinuiteta II.

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

V angleščini.

Alja Lobnik in Rok Vevar
Vidiki kontinuiranega postopkovnega dela in kulturnih sistemov, ki takšne prakse razume-jo, in tistih, ki tega nočejo razumeti.

Prost vstop

Umetniki se vse pogosteje soočajo z nezmožnostjo kontinuiranega dela v razdrobljenem in produktivnem svetu, kjer so v ospredju številke: število uspešnih predstav, število gledalcev, število nagrad itd. Premišljevanja in pobude, ki bodo predstavljene v okviru drugega simpozija, obravnavajo različne strategije delovanja najprej v telesu/soma ter nato skozi delo, povezovanje in družbeno politično premišljevanje.

Rok Vevar
je publicist na področju sodobnih scenskih umetnosti ter zgodovinar in arhivar sodobnega plesa. Leta 2019 je prejel nagrado Ksenije Hribar in leta 2020 Priznanje Vladimirja Kralja za dosežke na področju sodobnoplesne publicistike v zadnjih dveh letih.

Alja Lobnik
je publicistka in kritičarka. Delovala je na številnih redakcijah, platformah in časopisih (Radio Študent, Kriterij.si, Delo, Neodvisni.art). Bila je predsednica Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije in je članica odbora Mesta žensk. Z letom 2021 je postala direktorica in umetniška vodja zavoda Maska. Za pregled tuje produkcije na Kunstenfestivaldesarts v Bruslju je prejela kulturno štipendijo.

Datum

22. 10. 2021
Expired!

Čas

19:30

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija