Philippe Quesne: NOČ KRTOV (Welcome to Caveland!)

Petek, 19. avgust,ob 20.00
Sobota, 20. avgust, ob 19.30
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Philippe Quesne je ustanovitelj Vivarium Studia v Parizu, ki združuje umetnike z različnih področij, avtor številnih predstav, urednik, avtor prostorskih intervencij, instalacij in tudi direktor Théâtra Nanterre-Amandiers. Ima scenografsko izobrazbo in izkušnje. Na Mlade leve prihaja že tretjič; po predstavah L’Effet de Serge in Next Day s predstavo Noč krtov (Welcome to Caveland!), ki je trenutni hit gledaliških in festivalskih odrov.

Noč krtov je predstava, zvesta Quesnovi maniri – nekateri njegov slog zaznamujejo z besedo idiosinkratski – etude bivanja na odru, vzdušja vsakdanjosti z motnjami, življenje samo, brez spektakelizacije, ki smo je tako navajeni, da nas življenje samo že skoraj šokira. Tudi v njegovi zadnji predstavi gledamo življenje samo: radost, veselje, rojstvo, smrt; gledamo skupnost krtov v jami; krti so antropomorfni, jama pa … je to Platonova votlina, kjer smo občinstvo skupaj s krti v votlini brez dostopa do pravih idej in skupaj gledamo le sence, je to underground, kamor se zatekata humanizem in umetnost, ali je zaklonišče, zavetje pred apokalipso? Basen brez nauka.

Nastopajo: Yvan Clédat, Jean-Charles Dumay, Léo Gobin, Erwan Ha Kyoon Larcher, Sébastien Jacobs, Thomas Suire, Gaëtan Vourc’h
Kostumografija: Corine Petitpierre
Asistentka kostumografije: Anne Tesson
Dramaturški sodelavci: Léo Gobin, Lancelot Hamelin, Ismael Jude, Smaranda Olcese
Umetniški in tehnični sodelavci: Marc Chevillon, Yvan Clédat, Elodie Dauguet, Abigail Fowler, Thomas Laigle
Tehnična ekipa: Patrick Bonnereau, Joachim Fosset, Alain Gravier, Pauline Jakobiak, Jean-Christophe Soussi
Scenografija: Ateliers de Nanterre-Amandiers: Michel Arnould, Philippe Binard, Alix Boillot, Jérôme Chrétien, Jean-Pierre Druelle, Fanny Gautreau, Marie Maresca, Myrtille Pichon, Olivier Remy, Claude Sangiorgi
Pomoč pri scenografiji: Chloé Chabaud, Juliette Seigneur, Amélie Wellan
Šivilji: Karelle Durand, Lydie Lalaux
Produkcija: Nanterre-Amandiers – centre dramatique national
Koprodukcija: Steirischer herbst, Kunstenfestivaldesarts, Théâtre Vidy-Lausanne, La Filature – Scène nationale, Mulhouse, Künstlerhaus Mousonturm, Théâtre National de Bordeaux Aquitaine, Kaaitheater, Centre d’art Le Parvis à Tarbes, NXTSTP (s pomočjo programa Kreativna Evropa)

Foto: Martin Argyroglo

100 min

Datum

19. 08. 2016
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija