Ostržek

40 min, 18+

Vstopnice: 10 eur
Nakup vstopnic in informacije: lgl.mojekarte.si

Ostržek je domiselna predstava predmetnega gledališča, ki se sestavi na osrednji osi zgodbe o transformaciji kosa lesa v živega dečka kot temeljni metafori lutkovne umetnosti. Izčiščena uprizoritvena zasnova opusti enostavno literarno naracijo v prid igrivo-raziskovalnem pogledu, ki v ospredje postavlja gibalno, vizualno in zvočno naravo dogajanja, pa tudi samo ustvarjalno veščino igralca animatorja. Osnovni okruški zgodbe postanejo motivno-situacijske postaje na potovanju, ki ponuja obilo iskrivih spodbud za svobodo domišljije.

Režiser in avtor likovne podobe: Matteo Spiazzi
Izvajalec: Miha Bezeljak
Lektorica: Metka Damjan
Kostumografka in izdelovalka kostumov: Mojca Bernjak
Oblikovalec lutk in scenske opreme: Primož Mihevc
Avtorica poslikave scene in lutk: Darka Erdelji

Lutkovno gledališče Maribor (1974) se je uveljavilo kot gledališče, ki se posveča predvsem predstavam za otroke ter pretežno posega po novitetah iz sodobne slovenske otroške in mladinske literature. V repertoar vključuje tudi besedila iz svetovne klasike, prirejene za lutkovni oder in v vseh lutkovnih tehnologijah. Leta 2010 se je gledališče preselilo v obnovljen minoritski samostan na obrežju Drave s sodobno opremljenima dvoranama, s specializiranimi delavnicami in muzejskim razstaviščem. Nove razmere omogočajo razširjeno in poglobljeno raziskovanje lutkovnega medija.

Vsako leto nastane vsaj pet novih predstav za vse starostne skupine gledalcev, obenem pa v LGM skrbno razvijajo tudi pedagoške programe, ki gledalcem ob predstavah ponujajo kakovostne kulturnovzgojne vsebine.

Datum

07. 10. 2020
Expired!

Čas

17:00

Vstopnina

lgl.mojekarte.si

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija