Nina Jan, Urša Sekirnik: À LA CART PERFORMANCE WEBSHOP: MLADI LEVI ČASTIJO

Petek, 28. avgust, ob 21.00
Dijaški dom Tabor

Nina Jan in Urša Sekirnik sta konceptualni umetnici, performerki in režiserki, ki delujeta pod imenom KUD NUM. Že več let ustvarjata med Slovenijo, Nizozemsko in Španijo ter se intenzivneje ukvarjata s problematiko prekarnosti in pogojev umetniške produkcije v sodobni družbi. Za njune projekte, ki brez težav preskakujejo od spletnih platform do performansa, instalacij in filma, sta značilni igriva in humorna interaktivnost ter precizna in premišljena kritična umetniška pozicija.

Kot del svojega umetniškega raziskovanja in tudi kot preživetveno strategijo sta lani ustanovili spletno trgovino, kjer si lahko vsak naroči predstavo po svojih željah: preklika se skozi že pripravljene in ponujene prizore, po želji doda še idejo za lasten prizor, hkrati uravnava ceno in dolžino predstave, si ustvari sosledje prizorov, odda naročilo in prejme – v živo izvedeno predstavo. Tokratno častimo Mladi levi, narejena pa bo po zmagovalnem predlogu, ki je prispel na javni poziv za oddajo naročila po meri obiskovalcev festivala. V času, ko je večina kulturnih produktov takšen ali drugačen odgovor na želje občinstva ali financerjev (potrošnikov), À la Cart Performance Webshop takšno situacijo zaostri do konca – naročnik dobi točno to, kar si želi oziroma naroči. Vendar ali ni popolno uresničenje želje nekaj najbolj nevarnega, kar se nam lahko zgodi?

Ideja in izvedba: Nina Jan, Urša Sekirnik
Spletno oblikovanje: Maarten Janssen, Fabian Valkenberg (Janssen & Valkenberg)
Programiranje spletne trgovine: Quentin Drouet
Kamera in montaža: Momchil Alexiev
Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana
Koprodukcija: KUD NUM, CUK Kino Šiška
V sodelovanju z: Bunker, Ljubljana
S podporo: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Občina Škofja Loka, Muelle3, Centre Cultural Albareda, NFTA, Turistična kmetija Žgajnar

Foto: Toni Mlakar

50 minut

Predstava je v angleščini s slovenskimi nadnapisi. Predstavi sledi pogovor v angleškem jeziku.

Datum

28. 08. 2015
Expired!

Lokacija

Dijaški dom Tabor
Ljubljana
Kategorija