name:: SOS_SMS

svetlobna instalacija
dimnik Stare elektrarne, Slomškova ulica

ODPRTJE: ponedeljek, 15. junij, ob 21.30

PONOVITVE: 20. junij, 24. junij, 4. julij

Efemerna intervencija na dimniku prve ljubljanske elektrarne, edinstvenem spomeniku tehnične dediščine, je – kot enkratni dogodek ob odprtju festivala – predstavljena na preprost in igriv način s prevajanjem SMS sporočil v dimne signale v znakih Morsejeve abecede. S tem projekt obravnava tematiko komunikacije, njen razvoj in rabo v družbi.
Z absurdno pretvorbo sporočil iz medija sodobne informacijske tehnologije v dimni signal projekt SOS_SMS prikaže nevidno trošenje energije v mobilnem komunikacijskem sistemu, vendar pa uporabnikom kljub temu ponuja nenavadno interaktivno ‘govorniško platformo’ za javno izražanje. Sporočila so vidna, zaradi naravnih zakonov pa tudi vidno izginjajo in postajajo hitro nejasna tudi poznavalcem Morsejeve abecede. Z udeležbo v projektu posameznik zazna, da opozarjanje na posledice sodobnega delovanja družbe in njeno spreminjanje ni tako enostavno. /name:/

Telefonska številka za posredovanje sporočil: 069 650 702

Umetnik name: z različnimi pristopi raziskuje grafitarsko subkulturo in širše kulturno okolje, pri čemer tematizira razmerje med legalnimi in ilegalnimi intervencijami. V konceptualnem smislu njegova dela temeljijo na kritiki (iz)rabe javnega prostora, s poudarkom na vplivu in učinku, ki ga imajo tovrstna dela na publiko oziroma socialne spremembe. Ob tem dela umetnika name: tematizirajo specifične politične, socialne in ekonomske danosti, v katerih trenutno živimo.

Koprodukcija: Svetlobna gverila/Forum Ljubljana, Zavod Bunker, Kino Šiška, Združenje Koda Modro
Sponzor: Elektro Ljubljana, d. d.

Datum

15. 06. 2020
Expired!

Čas

21:30

Vstopnina

Telefonska številka za posredovanje sporočil: 069 650 702

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija