MOTUS: MDLSX

MDLSX je kot bildungsroman oziroma bildungspredstava – zgodba oblikovanja in odraščanja neke osebnosti, le da v nasprotju s preteklimi stoletji, ko se je med odraščanjem identiteta fiksirala, sedaj spremljamo, kako se identiteta drobi in bojuje za svoj obstoj in priznanje. Kako identiteto, namesto da jo sprejmemo in z odraščanjem posvojimo, med odraščanjem prepoznamo in si jo ustvarimo. Predstava teče kot sosledje glasbenih komadov, Silvia Calderoni, tudi sama z izmuzljivo spolno identiteto in pobudnica predstave na temo spolne identitete, pa na odru prevzema vlogo DJ-ke. V vrtinec glasbe in Silvijinega prehajanja med pozicijo performerke, torej sebe, in igralke, ki uprizarja različne like, so potegnjeni navdihi iz romanov, mitologije in teoretskih tekstov. Koščki Silvijinega življenja se zlijejo v eno in tako zabrišejo mejo med fikcijo in realnostjo.

Italijanski kolektiv Motus sta režiserja ter dramaturga Enrico Casagrande in Daniela Nicolò, pridružuje se jima igralka Silvia Calderoni. Z značilno avtorsko poetiko se lotevajo velikih tem, grških dram in jih premesijo s problemskimi točkami današnjega časa.

Predstava traja 80 minut, predstavi sledi pogovor.

Nastopa: Silvia Calderoni
Režija: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
Dramaturgija: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
Zvok: Enrico Casagrande v sodelovanju z: Paolo Baldini, Damiano Bagli
Oblikovanje svetlobe in video: Alessio Spirli
Producentki: Elisa Bartolucci, Valentina Zangari
Produkcija: Motus
V sodelovanju z: La Villette – Résidence d’artistes 2015 Paris, Bunker Ljubljana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, Marche Teatro

Datum

24. 11. 2015
Expired!

Čas

19:00

Lokacija

Amfiteater II. gimnazije
Maribor
Kategorija