Motus: MDLSX

Četrtek, 27. avgust, ob 21.30
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Motus prihaja na Mlade leve že tretjič. Režiserja ter dramaturga Enrico Casagrande in Daniela Nicolò sestavljata skupaj z igralko Silvio Calderoni močan avtorski pogon, ki se tokrat po Brechtovi Antigoni TOO LATE! (antigone)contest #2 in Alexis. Una tragedia greca loteva spolne identitete.

MDLSX je kot bildungsroman oziroma bildungspredstava zgodba oblikovanja in odraščanja neke osebnosti, le da v nasprotju s preteklimi stoletji, ko se je med odraščanjem identiteta fiksirala, sedaj spremljamo, kako se identiteta drobi in bojuje za svoj obstoj in priznanje. Kako identiteto, namesto da jo sprejmemo in z odraščanjem posvojimo, med odraščanjem prepoznamo in si jo ustvarimo. Predstava teče kot sosledje glasbenih komadov, Silvia Calderoni, tudi sama z izmuzljivo spolno identiteto in pobudnica predstave na temo spolne identitete, pa na odru prevzema vlogo DJ-ke. V vrtinec glasbe in Silvijinega prehajanja med pozicijo performerke, torej sebe, in igralke, ki uprizarja različne like, so potegnjeni navdihi iz romanov, mitologije in teoretskih tekstov. Koščki Silviinega življenja se zlijejo v eno in tako zabrišejo mejo med fikcijo in realnostjo. Predstava tako oscilira med Gender Trouble in med Undoing Gender.

Nastopa: Silvia Calderoni
Režija: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
Dramaturgija: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
Zvok: Enrico Casagrande v sodelovanju z: Paolo Baldini, Damiano Bagli
Oblikovanje svetlobe in video: Alessio Spirli
Producentki: Elisa Bartolucci, Valentina Zangari
Produkcija: Motus
V sodelovanju z: La Villette – Résidence d’artistes 2015 Paris, Bunker Ljubljana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, Marche Teatro
S podporo: MiBACT, Regione Emilia Romagna

Foto: Ilenia Caleo

80 minut

Predstava je v italijanščini s slovenskimi in angleškimi nadnapisi. V predstavi je uporabljen stroboskop.

Datum

27. 08. 2015
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija