Mesto žensk: Kolektiv ATLAS: ATLAS

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Večmedijski dogodek in rezidenca

Kolektiv ATLAS združuje petnajst umetnic_kov, intelektualk_cev in kulturnih delavk_cev iz Belgije. ATLAS je njihova platforma, na kateri razpravljajo o družbeno angažiranih in participativnih umetniških praksah v kontekstu specifičnih prizorišč in občinstev, pa tudi različnih razmerij moči in političnih premen. V času vse težjih delovnih pogojev ATLAS nudi prostor za ustvarjanje in refleksijo, skupne obede in druženje s kuratorji_kami, mladimi ustvarjalci_kami, študenti_kami in kulturnimi delavci_kami.

Na festivalu Mesto žensk želi kolektiv ATLAS stkati nova zavezništva. Po rezidenčnem bivanju s člani umetniških in angažiranih pobud v Ljubljani se bo na zaključnem večmedijskem javnem dogodku predstavil z uprizoritvenimi, vizualnimi in zvočnimi deli, pa tudi z besedili, pogovori in druženjem ob hrani.

ATLAS soustvarjajo May Abnet, Leontien Allemeersch, Dominique Collet, Evelyne Coussens, Akın Fatih De Vos-Şahan, Elly Van Eeghem, Samah Hijawi, Marieke De Munck, Niké van Os, Chris Rotsaert, Andy Sarfo, Lieselot Siddiki, Michiel Soete, Robin Vanbesien in Matthias Velle, vselej v sodelovanju z lokalnimi partnerji_kami in umetniki_cami.

Ob 17.00 sledi pogovor s Kolektivom ATLAS.

Koprodukcija: Vooruit in Mesto žensk v okviru evropskega projekta BE PART, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa; v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno; podpora: Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

Datum

11. 10. 2021
Expired!

Čas

15:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija