MENT: Wojciech Rusin

ELEKTRONIKA / EKSPERIMENTALNA GLASBA / SODOBNA KOMPONIRANA GLASBA

Dogodek primeren za spremljanje preko slušne zanke. Prosimo, preklopite na program T-coil.

»Rusin združuje operne vokale in elektroniko v liniji založbe Orange Milk z uporabo hyperpop elementov, terenskih posnetkov in sinteze v duhu iranskega zvočnega umetnika Soteja.«
Jakub Knera, The Quietus

V Londonu živeči AV umetnik črpa navdih iz alkimističnih in gnostičnih besedil, zgodnje renesančne zborovske glasbe in vzhodnoevropskih mitologij. Lani je pri založbi AD93 izdal album Syphon, primer spekulativne srednjeveške in renesančne glasbe, zamišljene v fiktivni prihodnosti. S pomočjo sodobnih tehnologij, kot je 3D tiskalnik, prireja stare načrte in oblikuje ter izdeluje svoje enkratne instrumente. Seznam njegovih sodelovanj med drugim vključuje institucije, kot sta londonsko Narodno gledališče in center Southbank.

Wojciech Rusin je varovanec platforme SHAPE+ za inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost, ki jo sofinancira program EU Ustvarjalna Evropa.

Sonica je mednarodni ljubljanski festival, posvečen sodobnim trendom na področju elektronske, eksperimentalne in sodobne komponirane glasbe ter zvočnih umetnosti.

Datum

30. 03. 2023
Expired!

Čas

22:30 - 23:10

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKET

Lokacija

Stara mestna elektrarna