MASKA 100 LET: PREKARNOST ALI SAMOUPRAVLJANJE?

Maska … 100 let. 200 številk na Festivalu Indigo

9.–11. september 2020, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Ko nek pojav v kulturi obeležuje 100 let od nastanka, takoj pomislimo na nekaj čvrstega, trdnega, na kakšen objekt, arhitekturo ali institucijo. Zagotovo ne na revijo o umetnosti, še posebej ne v današnjem času, ko je prostor za razmišljanje o umetnosti skrčen na minimum. Maska, časopis za scenske umetnosti, je prvič izšla leta 1920, leta 2020 izhaja 200. številka. Nikoli ni imela trdne institucionalne zaslombe, tudi danes je njen založnik prekarna nevladna organizacija Maska. V boju za avtonomijo se je vselej upirala normiranju, standardiziranju in indeksiranju: “Ne bojimo se: s to mislijo gremo pogumno na vse strani v svet, ki je zrušen”, so zapisali v prvi številki pred stotimi leti.
Dobimo se zato, da se bodo lahko dobili tudi čez 100 let!

Mednarodna konferenca je del programa, s katerim zavod Maska obeležuje 100 let od izida prve in izid 200. številke Maske. Začela se bo s pozivom “Ni vrnitve v samoupravljanje, samoupravljanje je edina prihodnost”.

Sreda, 9. 9. 2020
► 16.00 Predstavitev novih Maskinih knjig:
Bojana Cvejić: Koreografiranje problemov. Izrazni pojmi v evropskem sodobnem plesu
Mala Kline: Gledališča potencialnosti: med etiko in politiko
Moderira Bojana Kunst

Urnik zaradi spreminjajoče se situacije ni dokončen. Vabimo vas, da nas spremljate na www.maska.si, kjer bomo objavljali tekoči program in vse spremembe. Prosimo vas, da upoštevate priporočila NIJZ.

Datum

09. 09. 2020
Expired!

Čas

16:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija