Mart Kangro, Eero Epner, Juhan Ulfsak: OSTANE, KOT JE – RAZPRODANO

Eero Epner je dramaturg in umetnostni zgodovinar, Juhan Ulfsak je igralec in režiser, Mart Kangro je koreograf, režiser in plesalec. Vsi skupaj pa so seveda več kot vsota svojih CV-jev. V preteklosti so že večkrat sodelovali; njihovi skupni točki (poleg Estonije in uprizoritvene umetnosti seveda) sta morda avtorsko gledališče in tudi Theatre NO99, kjer so vsi trije delovali do njegovega zaprtja. Na Mladih levih so pred dvema letoma gostovali s predstavo Delavnica, ki je oscilirala okrog tega, kaj sploh je učenje in kaj znamo.
Tokrat s trojico ne bomo v delavnici, bomo v gledališču, a gledališču Epner, Ulfsak in Kangro odvzamejo njegovo bistveno komponento – nam bo ostalo dovolj, da se še vedno gremo gledališče? Predstava si za izhodišče jemlje stanje omejitve (ki nam je trenutno zelo znana) in tudi že v naslovu izjavi, da bo ostalo, kot je. Kako preživeti v zatečenem stanju ter se z omejitvami igrati, jih izkoristiti, prelisičiti in jih obraniti v svoj prid? Predstava, ki potrdi krilatici, da smo gledališče ljudje in da dobri umetniki lahko naredijo predstavo iz česarkoli.

Avtorji in performerji: Mart Kangro, Juhan Ulfsak, Eero Epner
Dramaturginja: Maria Arusoo
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Oliver Kulpsoo
Oblikovanje tona: Artjom Astrov
Projektna vodja: Annika Üprus
Koprodukcija: Kanuti Gildi SAAL
S podporo: Eesti Kultuurkapital

90 minut

Predstava je v angleščini, na voljo bo povzetek v slovenščini.

Foto: Alissa Šnaider

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906.

Vstopnica za posamezen festivalski dogodek stane simbolični 1 €.
Za vse, ki imate možnost donirati več, bodo škatle za prostovoljne prispevke na vseh lokacijah. Vstopnico boste lahko plačali tudi z letošnjimi boni (BON21). Pripravili smo posebne vstopnice za 10 €, 20 €, 30 €, 40 € in 50 €. V tem primeru vas prosimo, da s seboj prinesete fotokopijo osebnega dokumenta (obe strani) in izpolnjen obrazec POTRDITEV UNOVČITVE BONA – BON21.

V skladu z veljavnimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so v veljavi pogoji PCT.

Datum

26. 08. 2021
Expired!

Čas

19:00

Vstopnina

1.00€

Lokacija

Novi AGRFT
Aškerčeva 5
Kategorija