Mare Bulc: VIA MAMA

Premiera: 12.11.2022 ob 20h
Ponovitvi: 14.11. 2022 ob 20h in 15.11.2022 ob 20h

“Odlična umetnost neizbežno soustvari prostor za lastno parodijo.” – Mare Bulc (iz besedila nikoli uprizorjene predstave Vie Negative)

Petnajst let po Zadnji egoistični predstavi in pet let po Prvi altruistični predstavi se režiser Mare Bulc vrača na oder v tretjem docela avtorskem projektu. Kakor prvi njegov solo ni bil zares egoističen in drugi ne altruističen, tako je tudi tretji le delno vezan na izhodiščno povezavo med gledališko skupino Via Negativa in avtorjem. Predstava Via Mama je namreč nastala v sklopu 20. obletnice gledališke skupine Via Negativa, ki je avtorja uprizoritve za to priložnost povabila k uprizarjanju njenih starih besedil. A Bulca je nanašanje na skupino in njena besedila (ponovno) zapeljalo v samonanašalne vode. Avtor se v uprizoritvi, ki jo žanrsko označuje kot stand-up, spopade s svojo primarno (gledališko in družinsko) socializacijo.

Marko “Mare” Bulc (1974) je nagrajevan gledališki režiser in performer. Programsko je vodil gledališče Glej, trenutno pa je umetniški vodja Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Besedilo, režija, scenografija, kostum, izbor glasbe, nastop: Mare Bulc
V predstavi so uporabljene pesmi izvajalcev My chemical romance, Res Nullius, Abba, Leb i sol, Queen, Jani Kovačič, Danzig, Ančica Koprek, Oto Pesner in Nace Junkar.
Lučno oblikovanje in vodja tehnike: Igor Remeta
Tonski tehnik: Vid Starman
Tehnična ekipa: Manca Vukelič, Andrej Petrovčič, Duško Pušica
Izvršna producentka in odnosi z javnostjo: Sara Horžen
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa
V sodelovanju z Zavodom Bunker
Programska podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana

 

Datum

15. 11. 2022
Expired!

Čas

20:00 - 21:00

Vstopnina

10€ / 7€

Spletni nakup kart

NAKUP VSTOPNIC

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija