Maja Delak: DRAGE DRAGE

PAROLE, PAROLE, PAROLE
Že sam status sodobnega scenskega umetnika evocira misel na človeka v deprivilegiranem položaju, če temu dodamo še ženski spol, dobimo res nezavidljivo pozicijo. Predstava reflektira stanje sodobnega plesa v našem okolju in položaj žensk v njem, vendar ne skozi optiko samopomilovanja, direktnega naslavljanja problemov ali splošnega. Kritiška srenja je predstavo označila za eno najbolj angažiranih v zadnjih letih. Sedem performerk na majhnem odru razgali svoje pozicije skozi intimne zgodbe, skozi njihov osebni odnos do gibanja, do sodobnega plesa: preigravajo stereotipne vloge, vse od angela do matadorja, in delajo, kar imajo najraje – plešejo. Tudi ko je težko.
V neki točki predstave uprizori Maja Delak Adriana Celentana, ki je na smešno šarmanten in mačističen način pel o ljubezni in ženskah in kot moškim, oblastnikom, snovalcem kulturne politike in še mnogim drugim, bi zbor ostalih plesalk na odru lahko odgovoril s pesmijo, ki jo zapel tudi Celentano: Parole, parole, parole (Besede, besede, besede).

Koncept in koreografija: Maja Delak
Avtorice in nastopajoče: Maja Delak, Katja Kosi, Barbara Krajnc, Jelena Rusjan, Vlasta Veselko, Urška Vohar, Nataša Živković
Dramaturgija: Katja Praznik
Oblikovanje scene: Marko Peljhan
Izvirna glasba: Gipo Gurrado, Atilla Faravelli
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Oblikovanje kostumov: Nadja Bedjanič
Kostumi: Dominika Zver
Design: Špela Drašler
Fotografije: Zoe Vincenti
Tehnični direktor: Janko Oven
Prevodi: Katja Kosi, Melita Silič
Jezikovno urejanje: Simona Ana Radež
Produkcija: Zavod EMANAT
Koprodukcija: Mesto žensk, Plesni Teater Ljubljana

60 minut

Predstava je v slovenščini s konsekutivnim prevodom v angleščino.

Datum

24. 08. 2008
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija