Maja Dekleva Lapajne in Norbert Sven Fö: Predelano življenje

Predelano življenje je redno odrsko srečevanje Maje Dekleva Lapajne in Norberta Svena Föja, kjer raziskujeta stične točke med gledališko in plesno improvizacijo, si privoščita klovnske prijeme in uživata v muziciranju, predvsem pa na veliko predelujeta življenje. Vse skupaj poganjata tesen prijateljski odnos in strast za ustvarjanje iger. Pri vsakem srečanju se Maja in Norbert osredotočita na trenutno perečo temo in jo predelata v odrski dogodek, ki pa kot predelava življenja hkrati tudi soustvarja življenje in že odpira nova predelovalna področja.

Predelano življenje je tudi pretanjena čutna izkušnja, saj se poigrava s pogledom, zvokom, prostorom, svetlobo, dotikom in včasih zaradi bližine tudi z vonjem. Življenje je preveč čudovito, da ga ne bi doživljali na različne načine! In kletni prostori so kot nalašč za predelovanje bližine v odrski dogodek. Pridite še bliže doživetju bližine.

Maja Dekleva Lapajne je performerka in režiserka. Aktualna dela: Pod vodo, potopljena koncertna predstava o delu, materinstvu in umetnosti; Na tleh, zemeljska koncertna predstava o prekarnem življenju, izčrpanosti in vztrajanju; 4play, predstava, zasnovana v okviru mednarodnega feminističnega kolektiva Mary Shelley’s Mothers, na temo seksa in seksualnosti; Za crknt, raziskovanje sodobnega klovnovstva in kabarejskih formatov; Srebrno zlato, projekt, kjer se srečuje več plesnih generacij v izmenjevanju in ustvarjanju spominov; Vzdolž poti, mednarodni projekt na področju uprizoritvenh umetnosti na temo upočasnitve.

Norbert Sven Fö je član DISKOlektiva, ki raziskuje igrivost v mnogih formatih – predstava, performas, ples, igra, dogodek, koreografija, instalacija, predavanje, delavnica, publikacija itd. – in vlogah – plesalec, koreograf, klovn, pedagog, pisec, producent itd.

Kolofon:
Zamisel, igra, produkcija: Norbert Sven Fö in Maja Dekleva Lapajne
http://refabricated.life

Predstavo si je mogoče ogledati tudi v okviru Abonmaja Transferzala.

Datum

27. 05. 2024
Expired!

Čas

21:00 - 22:00

Vstopnina

10€ / 7€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE / TICKETS

Lokacija

Stara mestna elektrarna