KONTEKST 002 – Andreja Rauch Podrzavnik

Kratek pregled del koreografinje Andreje Rauch Podrzavnik

»KAR OSTANE«

Koreografinja Andreja Rauch Podrzavnik je med letoma 1998 in 2023 ustvarila številne projekte v različnih žanrih, ki vključujejo plesne predstave, odprte ateljeje, cikluse improvizacij, videe, raziskovalne projekte, likovne predstave, rezidence v sodelovanju s številnimi avtorskimi sodelavci, producenti in koproducenti.

V tem »KONTEKSTU« je njen opus razvejen in širok, upam(o) pa si trditi, da je še vedno veliko vsega tistega, kar »ostane«, kar se doslej še ni videlo, ni nikamor umestilo – kar je ostalo zunaj, skrito očem javnosti, in kar je bilo del priprave na projekt. Po drugi strani je samo beleženje del tako bogatega opusa nehvaležen proces, v katerem se vedno kaj izpusti. Kar ostane je naslov predstave Andreje Rauch Podrzavnik iz leta 2018, ki je obenem zadnja iz predkoronskega obdobja, v katerem se je moral vsak umetnik znajti po svoje. To obdobje je bilo pri koreografinji še posebej v znamenju ostajanja v kreativnih procesih, ki so prinesli tudi drugačne forme uprizoritvenih izrazov.

V tem »KONTEKSTU« sta cilj in namen deloma predstaviti to, kar je bodisi pozabljeno, skrito ali še ne odstrto, nikoli prikazano, in to zaznati skozi tanko režo – kot rezino »KONTEKSTA« v prostoru in času, ki je obenem skromen delček tega, kar se je nabralo v petindvajsetih letih koreografskega opusa Andreje Rauch Podrzavnik, ter jo strnjeno razpreti – obiskovalcu.

Sodelavci v postavitvi pregleda:
Andreja Kopač, Andreja Rauch Podrzavnik, Pia Brezavšček, Samo Oleami in Tanja Radež
Producentka: Špela Kopitar
Produkcija: Zavod Bunker

Datum

28. 01. 2023
Expired!

Čas

18:00 - 22:00

Vstopnina

Vstop prost / Free entry

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija