KONTEKST 001: Mare Bulc

KONTEKST je okolica.
KONTEKST je prostor, ki se razleza in je hkrati premalo in preveč.
KONTEKST je sedimentološka raziskava..
KONTEKST je interpretacija.
KONTEKST je raziskovanje, učenje in predstavljanje.
KONTEKST je ukoreninjanje arhivov.
KONTEKST je naseljevanje.
KONTEKST je postavljanje avtorja v čas in iskanje časa v avtorju.
KONTEKST je …
KONTEKST je podporni program Zavoda Bunker v razvoju, ki poskuša poudariti pomembnost prostora Stare mestne elektrarne in mapirati arhive ustvarjalk_cev, ki ta prostor prečijo. Gre za obravnavo ustvarjalk_cev s širokokotnim objektivom: iskanje in poudarjanje povezav med časom, biografijo in dosedanjim delom ustvarjalke_ca, ki ima za posledico nekakšno ekstrahirano instalacijo in poskuša avtorja_ico bolje ukoreniniti in ponuditi iztočnice za branje novega dela v kontekstu časa in preteklega opusa.
Glavna cilja Konteksta sta razumevanje in raziskovanje avtorjevega_ičinega dela kot kontinuirane umetniške prakse ter s tem vzpostavljanje razumevanja umetniških del znotraj daljše poti, ki ni le serija nepovezanih točk (predstav).
Pilotno izvedbo programa Kontekst, ki je zasnovan kot izobraževalni in raziskovalni projekt, namenjen občinstvu, ki obiskuje dogodke in predstave v okviru programa Stare mestne elektrarne, so pripravili Primož Bezjak, Branko Jordan, Tanja Radež, Katarina Stegnar, Metod Zupan in Tery Žeželj.

KONTEKST 001: Mare Bulc, november 2022
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Zavod Bunker

Datum

15. 11. 2022
Expired!

Čas

19:00 - 22:00

Vstopnina

Vstop prost.

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija