Karavana s TAMičem po ljubljanskih ulicah

Akcija je poklon vsem delavcem v Sloveniji in je vabilo na otvoritveno predstavo Mladih levov Was ist Maribor?, ki govori o vzponu in predvsem propadu ene največjih jugoslovanskih tovarn, Tovarne avtomobilov Maribor, o zgodbah odpuščenih delavcev, štrajku, pohlepu … Je tudi nagovor prebivalcem Slovenije – TAM ni osamljen primer, s podobnimi zgodbami se srečujemo še vedno, vsak dan.

22. avgusta in 23. avgusta se bomo odpravili s TAM-ovim tovornjakom TAMIČEM po ljubljanskih ulicah in se ustavili na štirih točkah:

ob 17.00 na Trgu republike, pred Parlamentom,
ob 17.30 na Kongresnem trgu
ob 18.00 na Prešernovem trgu
ob 18.30 na Dalmatinovi, pred Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije – ta postojanka bo le 22. avgusta!

Na vsaki postojanki nam bo Papirniški pihalni orkester Vevče, ki pri akciji kot poklon delavstvu sodeluje brezplačno, odigral nekaj udarnih pesmi, po megafonu pa bomo prebrali tudi sporočilo, s katerim želimo nasloviti prebivalce. Napisal ga je eden izmed ustvarjalcev predstave Was ist Maribor?, Aljoša Ternovšek. Iz preteklih izkušenj v slovenski zgodovini (primer je velika vseslovenska stavka leta 1992, kjer je sodelovalo 400.000 delavcev, ugodene stavkovne zahteve pa so prinesle izboljšanje položaja delavcev) vidimo, da se da tudi drugače, da se je vredno boriti za boljšo družbo, za vrednote pravičnosti, spoštovanja, solidarnosti, za lepši jutri!

Pridite na eno od štirih postojank in podprite mladolevovsko akcijo na ulici!

Datum

22. 08. 2012
Expired!

Lokacija

Ljubljana
Kategorija