Goli oder: Klic

V globinah arhaičnih telefonskih imenikov je nešteto imen, priimkov in številk. Kdo so ti ljudje, kakšna sta njihova meso in kri? Kakšna so njihova življenja in kdo kliče njihove številke? Kaj jedo za zajtrk, kako strižejo svoje lase, koga srečujejo v dvigalu in o čem razmišljajo, tik preden zaspijo?

Monologi vseh vrst se šegavo prepletajo z miniaturnimi koreografijami in eklektično glasbo. Klic je delo o imenih in številkah, o nepregledni mreži človeških življenj, o enkratnosti in nedoumljivosti posameznika, o sporazumevanju, izolaciji in povezanosti, o plasteh in skrivnostih vsakdanjega.

Kolektiv Narobov je predan raziskovanju in ustvarjanju žive umetnosti, pa naj gre za ulične intervencije, gledališke dogodke, radijske posege ali koncertne predstave. Pomembna stebra njihovega ustvarjanja sta improvizacija in kolektivno delo. Klic je doživel premiero v Edmontonu daljnega 2006 in od takrat gostoval v Kanadi, v ZDA, v Nemčiji, v Franciji, v Belgiji, na Reunionu, na Nizozemskem in v Sloveniji. Predstava živi toliko časa prav zato, ker se stalno spreminja. Ponuja dovolj prostora za dihanje s trenutnim dogajanjem v poklicnem in osebnem življenju ustvarjalk ter za igranje s časom in prostorom, v katerem živimo. Odločitev, da se oživi izključno ženska imena iz telefonskega imenika, ni naključna.

CENA: 6€ / 4€ (dijaki študenti, upokojenci)

ZA OBE PREDSTAVI VEČERA: 10€ / 6€ (dijaki, študenti, upokojenci) – obvezne rezervacije na info@bunker.si

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

​Zamisel: Maja Dekleva Lapajne, Sonja Vilč, Alenka Marinič
Igra: Alenka Marinič, Maja Dekleva Lapajne
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: Družina umetnosti Narobov

Datum

27. 10. 2022
Expired!

Čas

19:00 - 20:00

Vstopnina

6€ / 4€

Spletni nakup kart

NAKUP VSTOPNIC

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija