God’s Entertainment: PO EVROPI

God’s Entertainment je mednarodni kolektiv s povednim imenom, ki deluje na Dunaju. Kolektiv je fluiden in pogosto (vsaj začasno) vključuje tudi ljudi, ki se vključujejo projektno in tudi niso nujno umetniki. Radi zbadajo v boleče točke, a vedno s spoštovanjem in humorjem hkrati, v mešanici vizualne umetnosti, intervencij v javni prostor in gledališča. Lani so na festivalu Mladi levi razkrivali stvari, ki so skrite pod (nacionalno) preprogo, Pometeno pod preprogo, letos nam bodo pomagali na novo odkriti turizem. Že Kapuściński se je v Potovanjih s Herodotom spraševal, kaj žene človeka v svet; radovednost, lakota po doživetjih, odvisnost od čudenja … Kaj nas danes žene, da z nizkocenovniki letamo po svetu oziroma smo žalostni, ker trenutno ne moremo? Kapuściński je pisal v času, ko je bil sodobni turizem šele v povojih, zadnje leto in pol pa turizem pretresa koronakriza, ki našim željam po svetu daje nove omejitve in možnosti. Po Evropi je vodeni ogled po mestu – po Ljubljani – sprehodili pa se bomo po nekaterih ključnih turističnih točkah Evrope. Rim, Pariz, London, Sarajevo … Izhodišče za Po Evropi je seveda koronakriza, ki je pretresla svetovno dinamiko obiskovanja turističnih znamenitosti. Po vodenem ogledu nas bo seveda žulilo vprašanje avtentičnosti, ampak hkrati nam je že zdaj jasno. Kaj sploh je avtentično v turizmu, ki k zrenju v majhne artefakte in potemkinove kulise znamenitosti preteklosti privablja množice in jim hkrati prodaja vžigalnike in magnete? Ogled znamenitosti v Ljubljani ponuja tudi drobne dialoge med svetovnimi znamenitostmi in lokalnim kontekstom ter subverzivne zastranitve v razlagah vseh sodelujočih vodnikov. Ne cilj – pot, ne pot čez meje – Po Evropi!

Ideja in izvedba: God’s Entertainment
Lokalni producentki: Alma R. Selimović, Špela Kopitar
S podporo: Evropska unija – Program Ustvarjalna Evropa, Kultura, Create to Connect -> Create to Impact
S prijazno podporo Oddelka za kulturo mesta Dunaj in Zveznega ministrstva za umetnost, kulturo, javno upravo in šport Republike Avstrije

120 minut

Vodeni ogled je v angleščini in hrvaščini.

Foto: God’s Entertainment

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906.

Vstopnica za posamezen festivalski dogodek stane simbolični 1 €.
Za vse, ki imate možnost donirati več, bodo škatle za prostovoljne prispevke na vseh lokacijah. Vstopnico boste lahko plačali tudi z letošnjimi boni (BON21). Pripravili smo posebne vstopnice za 10 €, 20 €, 30 €, 40 € in 50 €. V tem primeru vas prosimo, da s seboj prinesete fotokopijo osebnega dokumenta (obe strani) in izpolnjen obrazec POTRDITEV UNOVČITVE BONA – BON21.

V skladu z veljavnimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so v veljavi pogoji PCT.

Datum

29. 08. 2021
Expired!

Čas

16:00

Vstopnina

1.00€

Lokacija

ŠD Tabor
Ljubljana
Kategorija