Festival Klovnbuf: Za Crknt: Naši ljubi alter idioti

Klovnovski kabaret

Postapokaliptični Za crknt ponuja preplet krajših intervencij in daljših improvizacij na temo moj alter idiot. Moj alter idiot je osebnost, ki živi v meni, z mano, ki je v kontaktu z menoj, mi ne pusti dihati in sodeluje v vsaki moji umetniški kreaciji. Malgre moi ali »meni navkljub« je vedno tu. Je netekmovalna in neprepričljiva umetniška zvrst, skvotana ali nezakonito zasedena z nekredibilnimi in nekompetentnimi alter idioti. Alter idioti so: fejk tajnica Beti, nekompetentna_i_o drag diva Josipa Divac, producent z glasbeno žilico Klausy, kvalificirana prodajalka domačih jajc Tereza, parti animal s svojevrstno točko vrtenja šnopca na verigi in nekredibilni Evroposlanec, kar seveda diši po resničnostnem šovu. Tega občasno začini Marina z venčkom sintesizer komadov, ki jih prepeva na vašo skrito željo. Alter idioti vznikajo skozi leto kot gobe po dežju. Kje se skrivate?

Skupina profesionalnih klovnov se je pred leti odločila ustvariti klovnski kabaret Za crknt, da bi lahko raziskovala in razvijala sodobnega klovna v vseh njegovih razsežnostih ter ga približala odraslemu občinstvu. Svojo dejavnost so pozneje formalizirali tudi v Društvu za sodobno klovnsko umetnost. Raje kot tradicionalnemu cirkusu podajajo roko življenju. Sodobni klovni s humorjem razbijajo četrto steno in s svojo igro vstopajo med ljudi. Z naivnim in neposrednim lotevanjem vsakdanjih aktualnih tem nagovarjajo gledalca, ki je slekel svojo službeno obleko in se spomnil, da je človek.

Rezervacije: info@bunker.si.

Predstava poteka v slovenščini in angleščini.

Zamisel in igra: ekipa Za crknt
Mehanik Ferrarijev – Gergely Dózsa, Edina Živa Diva – Simeon Huzun, Beti – Tina Janežič, Evroposlanec – Tomaž Lapajne Dekleva, Tereza – Petra Markovič
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: Društvo za sodobno klovnsko umetnost

Predstava poteka v sklopu 16. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf.
Več o festivalu na: https://sl.klovnbuf.si/

Datum

19. 06. 2023
Expired!

Čas

19:00 - 20:00

Vstopnina

10€ / 7€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKETS

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija