Emma Dante: IL FESTINO

MOJ ROJSTNI DAN

Emma Dante je na Mladih levih gostovala že leta 2003 s predstavo Carnezzeria, kruto družinsko dramo, kjer se incestuozna razmerja, neželena nosečnost in zlorabe izkričijo v sicilijanskem dialektu. Avtorico oziroma njena dela močno zaznamuje njen milje; predstave Emme Dante so parafraze in obračun s Sicilijo, deželo sonca in veselja, praznovanj, dišeče hrane in lepih ljudi, a obenem krutih razmer, otoške zaprtosti, izkrivljenih medčloveških odnosov in tradicionalističnih vrednot. Težke teme, temačno vzdušje in čudno energijo uokvirjata virtuoznost in ekspresivnost.
Il festino je nadaljevanje “družinskih zgodb”, je solo, Gaetano Bruno je Paride, ki praznuje 39. rojstni dan. Njegovega brata dvojčka ni več in Paride preskakuje v igri med sabo in svojim izgubljenim bratom. V tem dialogu lahko zaslutimo družinsko zgodbo o bratu v invalidskem vozičku,
očetu, ki jih je zapustil, kaznovanju z zaklepanjem v shrambo … In Paride se je že v otroštvu naučil živeti s kaznijo, metle so ga v shrambi najprej strašile, zdaj z njimi pleše ča ča ča.

Avtorica in režiserka: Emma Dante
Igralec: Gaetano Bruno
Oblikovanje svetlobe: Antonio Zappalà
Produkcija: Sud Costa Occidentale
Producentka: Fanny Bouquerel
V sodelovanju z: Festival delle Colline Torinesi, Nuovo Teatro Nuovo

Predstava je v italijanščini.

Datum

20. 08. 2007
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija