DRUGAJANJE: PANOVE PIŠČALI IN PAPIROLOGIJA

Nadomestna predstava Drugajanja 2022, na festivalu Prestopi.

Panove piščali in papirologija je duet posameznikov, ki se drug drugemu približujeta vsak s svojega konca. Je duhovita, očarljivo lahkotna predstava, ki se brezkompromisno podaja v globine slehernega odnosa onstran togih pravil in stereotipov medsebojne interakcije. V slabi uri želita koreografinja Ingrid Berger Myhre ter skladatelj Lasse Passage Nøsted drug z drugim in z vsemi nami deliti vse, kar premoreta, tudi svoj talent.

Nastopajoča: Ingrid Berger Myhre in Lasse Passage
Glasba: Lasse Passage in Ingrid Berger Myhre
Oblikovanje svetlobe: Edwin van Steenbergen
Oblikovanje prostora: Alex Zakkas
Svetovanje: Merel Heering in Alex Zakkas
Partnerji: Arts Council Norway, Dansateliers Rotterdam (NL), Black Box Teater (NO), CSC Bassano Del Grappa (IT), WP Zimmer (BE), P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival, FPK Nieuwe Makers Regeling

Ingrid Berger Myhre je norveška koreografinja in performerka, ki trenutno živi v Bruslju. Magistrirala je iz koreografije v okviru programa ex.e.r.ce, ki se izvaja na Choreographic Centre v Montpellieru v Franciji, in pozneje sodelovala v programu Research Studio’s na P.A.R.T.S.
Lasse Passage je umetnik svobodnega duha z raznoliko glasbeno produkcijo. V zgodnjih 2000. se je preselil na Nizozemsko, kjer je študiral elektroakustično kompozicijo. V zadnjih nekaj letih je vzporedno z aktivnim delovanjem na področju sodobne glasbe na Norveškem ustvaril zanimivo kariero kantavtorja z intenzivnimi turnejami po Evropi.

Datum

15. 05. 2023
Expired!

Čas

18:00 - 19:00

Lokacija

Maribor
Kategorija