CAUCASUS – BALKANS, intervencije v javnem prostoru

24.–30. avgust

Balkansko-kavkaški kolektiv štirih umetnikov se je vzpostavil skozi rezidence in urbane intervencije projekta Caucasus Balkan Express v romunskem Cluju, armenskem Erevanu in gruzijskem Tbilisiju. Pred Mladimi levi se bodo umetniki ponovno srečali na rezidenci v Ljubljani in v okviru festivala pripravili umetniški poseg v mestno tkivo, ki bo njihov odziv na mesto.

Tanja Radež je vizualna umetnica, ki posvetnim relikvijam polpretekle zgodovine daje nove možnosti bivanja in stika naše nostalgije s problemskimi točkami vsakdanjosti, Giorgi Khasaia je teoretik in performer, ki skozi različne performativne akcije združuje aktivizem in gledališče, Vilmos Koter je multimedijski umetnik, ki umetniški medij vsakič znova izbere glede na potrebe projekta, Vahe Budumyan pa deluje na presečišču umetniške teorije, arhitekture in oblikovanja. Njihovo raznorodno ustvarjanje povezuje vzajemen interes za kolektivno delo, mesto pa vidijo kot idealen prostor za ustvarjanje. Teme z obronkov Evrope zanje niso zgodbe o izključenosti, ampak skupno odkrivanje neznanega z mnogimi podobnostmi, ki jih zaznamujejo tako svetle kot boleče točke polpretekle zgodovine.

Kolektiv Caucasus – Balkans so: Vahe Budumyan, Giorgi Khasaia, Vilmos Kotor, Tanja Radež
Projekt Caucasus Balkan Express je nastal na pobudo mednarodne mreže Balkan Express in romunske fundacije Alt Art, partnerji projekta so Bouillon Group in Public Art Platform Tbilisi ter Institute for Contemporary art Yerevan.

Datum

24. 08. 2015
Expired!
Kategorija