Big Band RTV in Alex Sipiagin

 

Dogodek primeren za spremljanje preko slušne zanke. Prosimo, preklopite na program T-coil.

Big Band RTV Slovenija vabi na osrednji koncert sezone s svetovno znanim solistom na trobenti in krilovki, Alexom Sipiaginom.

Preteklo skupno studijsko sodelovanje bo okronano z izidom nove zgoščenke »Big Band RTV Slovenija in Alex Sipiagin« pod vodstvom aranžerja in dirigenta Lojzeta Krajnčana.

Eden najbolj raznolikih in kreativnih džez glasbenikov Alex Sipiagin (1967) je z učenjem trobente začel pri 12-ih letih. V rodni Rusiji je študiral na Moskovskem glasbenem inštitutu in na konservatoriju Gnessin. Leta 1990 je navdušil na tekmovanju Louisa Armstronga v New Yorku in se kmalu zatem preselil v to svetovno prestolnico džeza, kjer je postal priljubljena izbira umetnikov. Po profesuri na Univerzi v New Yorku in rezidencah na Amsterdamskem konservatoriju ter Akademiji za glasbo v Baslu, Alex zdaj živi v Italiji in poučuje na konservatoriju v Sieni.

Sodeloval je s svetovno znanimi glasbenimi izvajalci, kot so Michael Brecker, Dave Holland, Chris Potter, Eric Clapton, Dr. John, Michael Franks, George Gruntz, Gil Goldstein’s Zebra Coast Orchestra, Thelonious Monk Big Band, različne skupine Dava Hollanda in Charlesa Mingusa. Številni albumi so prejeli prestižne nagrade, vključno z nagrado grammy, med njimi tudi What Goes Around in Overtime Dava Hollanda, Wide Angles Michaela Breckerja ter Into the Sunset Dafnisa Prietoma.

Samostojno je ustvaril več kot dvajset albumov, pri katerih so sodelovali tudi džezovskimi velikani, kot sta Mulgrew Miller in Chris Potter. Ljubitelji džeza so mu lahko prisluhnili na koncertih po Evropi, Združenih državah Amerike, Aziji, Novi Zelandiji in Rusiji.

Big Band RTV Slovenija
Lojze Krajnčan, dirigent in aranžer
Alex Sipiagin, trobenta in krilovka

Vljudno vabljeni!

Datum

17. 05. 2023
Expired!

Čas

20:30 - 22:30

Vstopnina

20€ / 10€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKET

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija