Beton Ltd.: ICH KANN NICHT ANDERS

Avtorsko poetiko kolektiva Beton Ltd. (Katarina Stegnar, Branko Jordan, Primož Bezjak) zaznamuje iskanje osebnih vstopov v globalna vprašanja – njihova pozicija je pogosto performerska –, iskanje novih, hibridnih formatov uprizarjanja in mojstrsko obvladovanje uprizoritvenih tehnik. Ich kann nicht anders je njihova peta predstava, kjer nas kontrapunkt med popolno intimo in odzveni globalnih dogodkov spomni na tezo Srećka Horvata, da je prava revolucija vedno revolucija vsega, vseh družbenih odnosov, tudi najbolj intimnih.

Svet okoli nas je nasičen z dogajanjem, nasičen s spremembami, in če obstaja konstanta, je to trenutno negotovost. Slutimo spremembe, a kakšne bodo, se še ne izrisuje jasno. Ena izmed možnih strategij boja proti oglušujoči glasnosti sveta, je umik v svoj svet. Ne predaja, ampak obramba lastnega intimnega teritorija pred zunanjim svetom. Umik v intimo, kjer je svoboda možna in kjer je utopija – zdaj.

Predstava Ich kann nicht anders bo predstavljena v okviru programa Nagib na oder 2016/2017 (www.nagib.si).

75 minut

Predstava je v slovenščini z angleškimi nadnapisi.

Koncept in režija: Beton Ltd.
Nastopajo: Katarina Stegnar, Branko Jordan, Primž Bezjak
Glasba: Dead Tongues
Oblikovanje prostora: sonda4, Toni Soprano
Kostumografija: Mateja Benedetti
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Dramaturška sodelavka: Urška Brodar
Tehnični vodja: Andrej Petrovčič
Tehnični sodelavec: Martin Lovšin
Izvršna producentka: Maja Vižin
Produkcija: Bunker, Ljubljana

Vstopnice prodaja Narodni dom: 6 EUR, 5 EUR (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), za brezposelne vstop prost, vstopnice@nd-mb.si

Datum

22. 11. 2016
Expired!

Čas

18:00

Lokacija

Narodni dom Maribor
Maribor
Kategorija