Beton Ltd.: Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa

Predstavnina

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Predstavnina Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa je sklepno dejanje nemškega cikla kolektiva Beton Ltd., ki vsebinsko zaokrožuje predstavi Ich kann nicht anders (2016), Große Erwartungen I Velika pričakovanja (2018) in glasbeno-uprizoritveni hibridni projekt Mahlzeit (2019).
Vsebinsko se predstavnina nanaša na vprašanje, kaj se v družbi dogaja, da se nihče več ne poslužuje geste odstopa, pa tudi na vprašanje odstopa performerja v poziciji do publike, odstopa od ustaljenega proizvajanja gledališke umetnosti ob radikalnem preverjanju lastnega modela kolektivnosti, razširjene avtonomije in nehierarhičnosti.

V subverzivni poziciji, da živimo, medtem ko vendarle ne živimo, Beton Ltd. ne pristaja na nobeno doslej ugotovljeno ali izbojevano gledališko formo (določene forme uspavajo določene vsebine), ampak smo se tokrat oprijeli redukcije kot osnovnega umetniškega principa, ki je povzročil nastanek predstavnine, kot delo definiramo sami.

V izogib napačnim interpretacijam, v primeru Hoppla, wir leben ne gre za opustelo ali bodočo scenografijo, temveč za formo, ki je bližje instalaciji, svojo gledališko napetost pa gradi skozi osebne interpretacije članov kolektiva v odstopu. Tako bodo člani kolektiva na 29-urnem neprekinjenem dogodku (odprtje v soboto 25. 9. ob 17h – zaprtje v nedeljo 26. 9. ob 22h) prestavnino varovali, skupaj obedovali in izvajali vodene oglede.

Urnik vodenih ogledov:

26. 9 ob 10.00 – Branko Jordan: Nemški cikel kolektiva Beton Ltd.
26. 9. ob 12.00 – Toni Soprano Meneglejte: Brez naslova
26. 9. ob 16.00 – 0045: Kdaj sem postal del kolektiva Beton Ltd.
26. 9. ob 18.00 – Katarina Stegnar: Za korak preveč teatra
26. 9. ob 20.00 – Primož Bezjak: Gesta odstopa

Vstop na predstavnino in vodene oglede je prost.
Prijava na vodene oglede: info@bunker.si ali 051 269 906

Kolofon

Koncept in izvedba: Beton Ltd. (Katarina Stegnar, Primož Bezjak, Branko Jordan, Toni Soprano, Meneglejte 0045)
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Izvršna producentka: Maja Vižin
Tehnični direktor: Andrej Petrovčič
Stiki z javnostjo: Tamara Bračič Vidmar
Produkcija: Bunker, Ljubljana
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – program Ustvarjalna Evropa, Kultura, Create to Connect -> Create to Impact, Elektro Ljubljana

Za pomoč pri razvoju in izvedbi predstavnine se zahvaljujemo Zdravku Duši, Saksofonskemu kvintetu Glasbene šole Vič – Rudnik v sestavi: Vita Pukl, Mila Bezjak, Jakob Jamšek, Špela Smrtnik in Marko Jan Vukajlović; Petri Horvat, Janezu Weissu, Sari Oškeri, Igorju Remeti, Mojci Jug in Kristini Sever.

25. in 26. september 2021
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana,
Slomškova 18, Ljubljana

Datum

25. - 26. 09. 2021
Expired!

Čas

17:00 - 22:00
Kategorija