Benjamin Verdonck: notallwhowanderarelost

Sreda, 26. avgust, ob 21.30
Četrtek, 27. avgust, ob 20.00
Dijaški dom Tabor

Benjamin Verdonck prihaja na Mlade leve že drugič, pred devetimi leti je občinstvo in kritike ujel v čudenje predstavi wewilllivestorm. Njegovi projekti so mešanica gledališča, performansa, vizualne umetnosti in poezije, zanimajo pa ga tudi različni modusi delovanja, ki bi omogočali drugačno delo kot nenehna hiperprodukcija in hitra gostovanja. Leto 2009 je recimo v celoti preživel v Antwerpnu in v projektu KOLEDAR skoraj vsak dan izvedel umetniško akcijo.

V Ljubljano tokrat prihaja z miniaturko one more thing in predstavo notallwhowanderarelost, ki za enigmatičen naslov jemlje citat iz Tolkienove pesmi. To je predstava minimalizma: poteka na lesenem odru na odru, kjer Verdonck sam manipulira z zavesami, s peščico geometrijskih likov na vrvicah, s skopimi besedami in nekaj duhovitimi gledališkimi triki. Verdonck je tao umetnik, ki z minimalnimi sredstvi v domišljenem zaporedju in počasnem tempu izzove v gledalcu takšno bogastvo referenc, domislic in razmislekov, da se spomnimo, da se kreativnost ne porodi iz zasičenosti z dražljaji, da je čar gledališča v tem, da nas pozove k razmišljanju, ne pa da nam vse pove, ter da »dramo« ustvari premišljena dramaturgija in ne spektakel.

Avtorji, nastopajoči: Benjamin Verdonck, Iwan Van Vlierberghe, Sven Roofthooft, Sébastien Hendrickx, Han Stubbe, Louisa Vanderhaegen, Griet Stellamans
Produkcija: Toneelhuis, KVS
Koprodukcija: Kunstenfestivaldesarts, Steirischer Herbst (AT), NXTSTP
S podporo: Program EU Kultura

Foto: Benjamin Verdonck

45 minut

Datum

26. 08. 2015
Expired!

Lokacija

Dijaški dom Tabor
Ljubljana
Kategorija