2. POGLAVJE: Sanjati krajino, dvodnevna delavnica z Malo Kline

Prvo leto procesa Mnogovrstne pokrajine umetnice Tery Žeželj raziskuje štiri metodologije za prakticiranje drugačnega odnosa s krajinami, v katerih živimo. Osrednja metodologija drugega poglavja je imaginacija, ki nas zanima predvsem kot prostor stičišč – prostor mnogih svetov in pomemben prostor za vadenje medvrstnih odnosov in sinhroniziranja z različnimi ritmi življenja. Kako lahko sobivamo in vzdržujemo odnose z neznanim, nevidnim, potencialnim ali nematerialnim? Kako gostiti prostor, kjer lahko soobstajajo različne perspektive?

V različnih tradicijah in znanjih imata poletni solsticij in kresna noč (23. junij) magične moči in ena od znanih staroverskih modrosti je, da na kresno noč praprotno seme omogoči razumevanje jezikov drugih živih bitij, s katerimi si delimo svet. Tako bomo drugo poglavje otvorili na poletni solsticij, 21. junija 2022 ob 17.00 z dvodnevno delavnico z Malo Kline, koreografinjo, performerko, pisateljico in strokovnjakinjo za individualno in kolektivno sanjanje. V dveh dvournih srečanjih bomo izkusili in spoznali delo z imaginacijo, ki odpira drugačne načine vedenja in uči „brati znake in simbole sanjskega jezika, preko katerega spregovori svet“ (Kline). Izkusili bomo telo kot skupnost, pokrajino, ki vznika med različnimi agenti in je neločljivo povezana s širšo pokrajino, ter s pomočjo imaginacije vadili opazovanje in sanjanje te pokrajine od znotraj.

Delavnica bo potekala prek Zooma v torek, 21. junija in v sredo, 22. junija med 17.00 in 19.00.

Delavnica bo brezplačna in bo potekala v slovenščini. Ker je število mest omejeno, so obvezne predhodne prijave na info@bunker.si.

Prijavljenim bomo 21. junija poslali Zoom povezavo na delavnico.

Kontakt za prijavo in več informacij: info@bunker.si

Delavnica Imaginacija poteka v okviru dveletnega projekta Mnogovrstne pokrajine umetnice Tery Žeželj.
Delavnico vodi Mala Kline.
Produkcija: Bunker, Ljubljana
Izvršna producentka: Maja Vižin
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – Program Ustvarjalna Evropa, ACT – Art, Climate, Transition

 

Datum

22. 06. 2022
Expired!

Čas

17:00 - 19:00

Vstopnina

Delavnica je brezplačna. Obvezne so prijave na info@bunker.si

Lokacija

Spletni dogodek