MOČNEJŠE PERIFERIJE: JUŽNA KOALICIJA, delavnica za prihodnost

Mreža Stronger Peripheries: A Southern Coalition (Močnejše periferije: Južna koalicija) je partnerstvo umetniških in raziskovalnih organizacij z obronkov Evrope.
Poskušamo povezati umetnike in organizacije, ki so dobro lokalno usidrani, v mednarodno mrežo, ki povezuje različne periferije in jih tako ne postavlja v center, ampak vzpostavlja razpršeno mrežo zavezništev in sodelovanj. Partnerji skupaj organiziramo različna izobraževanja in sodelovanja, organiziramo rezidence in produciramo predstave ter oblikujemo tudi nova orodja za delo in za komunikacijo med sabo, z občinstvi in odločevalci.

V Ljubljani gostimo delavnico mreže, ki je namenjena soočanju s prihodnostjo, obenem pa bo premiera novega dela Neje Tomšič – Nonument Group, ki predstavo Krog ustvarja v koprodukciji Bunkerja, CCCluj in L’arboreta – v okviru mreže. Delavnica o prihodnosti bo udeležence povabila k skupnemu delu in spoznavanju z dvema izmed ključnih tem prihodnosti – kulturalizaciji vesolja in življenju v postantropocenu.

Ponedeljek, 22. avgust, ob 10.00
Robertina Šebjanič: DELAVNICA EMPATIČNIH STRATEGIJ

Torek, 23. avgust, ob 10.00
Dragan Živadinov: INFORMANS
Blaž Šef: PET NAČRTOV MIKROGLOBALIZACIJE, gledališki esej

Več o projektu: strongerperipheries.eu
Projekt Stronger Peripheries: A Southern Coalition podpira Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa: Kultura.