You are currently viewing IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek
Nevenka Koprivšek, avgust 2020

IN MEMORIAM Nevenka Koprivšek

Žalostni in zaprepadeni sporočamo, da je nenadno preminula Bunkerjeva ustanoviteljica in dolgoletna direktorica Nevenka Koprivšek. Naša sodelavka in naša prijateljica.
Nevenka je bila nenadomestljiva persona slovenske in mednarodne kulturne krajine in neustavljiva promotorka sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Bila je vizionarka in aktivistka po srcu, z močnim občutkom za solidarnost in posluhom za potrebe mesta, umetnosti, umetnikov.
Bila je umetniška direktorica gledališča Glej, ustanoviteljica zavoda Bunker, iniciatorka raziskave o prostorski problematiki kulture, ki je vodila v vzpostavitev novih umetniških prostorov, med katerimi Stare mestne elektrarne – Elektra Ljubljana. Bila je soustanoviteljica društva Asociacija in številnih mednarodnih kulturnih mrež in iniciativ. Bila je ustanoviteljica in soselektorica enega pomembnejših festivalov sodobne uprizoritvene umetnosti pri nas – Mladih levov. Delovala je tudi kot certificirana učiteljica metode ozaveščanja giba Feldenkrais.
Bila je iskriva, polna življenja in načrtov za prihodnost. Prihodnost, ki je bila vedno nekako povezana s sodobno umetnostjo.
Nevenka bo za vedno del naših življenj. Kar je ustvarila, bo ostalo za večno del svetovne kulturne krajine in tudi del spominov vsakega od nas.
Neizmerno jo bomo pogrešali.
ekipa Bunkerja