Tanja Lažetić: Berlin Zoo

performans

Tanja Lažetić s projektom Berlin Zoo naslavlja dojemanje časa in preteklosti, ki jo skuša z umetniškim delom premakniti iz spomina.
Osrednja točka je levja kletka v berlinskem živalskem vrtu, kot nekakšen monument, ki je previharil številne družbenopolitične spremembe. Avtoričina babica je tam leva prvikrat videla poležavati leta 1965 in ga takrat tudi fotografirala. Avtorica je svojo prvo fotografijo leva v berlinskem živalskem vrtu posnela leta 2006. V enainštiridesetih letih se za leva v kletki ni spremenilo nič. Ko je avtorica leta 2006 projekt Berlin Zoo prijavila na 2023+, je zapisala: »Tudi leta 2023 bo morda vse enako, zato bom takrat seriji dodala še tretjo fotografijo leva iz berlinskega živalskega vrta.« A so leta 2019 kletko prenovili. Tako so zadnje fotografije kletke z levom nastale letošnje poletje.

Tanja Lažetić obiskuje Berlin vse od leta 1997, svoje obiske redno fotodokumentira. Na projekciji se bodo tako mešale njene fotografije s fotografijami njene babice iz leta 1965. Babice ni več, Paskal Dokler, ki bo projekcijo pospremil na harmoniki, pa se leta 2006, ko je umetnica zastavila projekt, ni še niti rodil.

Zaradi omejenih kapacitet priporočamo predhodne rezervacije na pr@maska.si.

Avtorica: Tanja Lažetić
Nastopa: Paskal Dokler; harmonika
Produkcija: Maska Ljubljana

Datum

28. 09. 2023
Expired!

Čas

19:00

Vstopnina

10€ dnevna vstopnica / day pass

Lokacija

Stara mestna elektrarna